Augdamos ir bręsdamos mes girdėjome daug patarimų apie tai, ką turėtume daryti prieš seksą, jo metu ir po jo. Patarimai tokie prieštaringi, kad dažnai tiesiog nežinome, kuo tikėti. Juolab, kad ir šioje srityje egzistuoja nemažai mitų.

Laimei, dauguma patarimų yra naudingi. Visgi vienas yra akivaizdžiai klaidingas. Dažna moteris yra girdėjusi, kad prieš lytinį aktą reiktų ištuštinti šlapimo pūslę, kad sumažėtų šlapimo takų infekcijos rizika. Tačiau kaip teigia urologas Davidas Kaufmanas, dailiosios lyties atstovėms derėtų elgtis kaip tik priešingai.

D. Kaufmanas „Yahoo News“ sakė, kad ta „sisiukas prieš seksą“ mantra yra „vienas didžiausių klaidingų įsitikinimų, kuriuos tenka paneigti pacientėms moterims“. Pasak jo, eiti į tualetą prieš lytinį aktą yra didelė klaida, tačiau po jo šlapintis yra būtina.

Kodėl mes turėtume šlapintis po sekso?

Sekso metu vaginoje esančios bakterijos gali prasiskverbti į šlaplę. Šlapinantis šios bakterijos saugiai pašalinamos, tačiau jeigu po sekso jums nereikia į tualetą, tai reiškia, kad bakterijos gali prasiskverbti į šlaplę ir sukelti infekciją.

Taigi, kaip išvengti šlapimo takų infekcijos? Kaip teigia specialistai, riziką pasigauti šlapimo takų infekciją didina kaip kontracepcijos priemonė naudojama diafragma, nes ji gali spausti šlapimo pūslę ir neleisti jai iki galo išsituštinti.

Jeigu jūs naudojate kontraceptinę diafragmą ir pakartotinai sergate šlapimo takų infekcijomis, vertėtų pamąstyti apie kitą kontracepcijos metodą.

Sudirginti gali ir spermicidinis lubrikatas, kuris naudojamas ant prezervatyvų. Jeigu kilo mintis, kad būtent tai galėtų būti pasikartojančių infekcijų priežastis, išbandykite prezervatyvus be šio lubrikanto.

Patarimai

Gerkite užtektinai vandens, kad išvengtumėte dehidratacijos ir padėtumėte išvalyti bakterijas iš šlapimo takų;

Į tualetą eikite iškart, kai tik pajaučiate norą, nesistenkite užlaikyti šlapimo;

Po apsilankymo tualete popieriumi valykite iš priekio atgal;

Laikykitės higienos – genitalijas plaukite kiekvieną dieną, taip pat prieš seksą;

Po sekso nusišlapinkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)