Tuomet 15-metė R. Meilutytė pusę distancijos – 50 metrų – įveikė per 30,56 sek., lenkdama amerikietę Breeją Larson ir rusę Juliją Jefimovą.

Mūsiškė pirmavo iki pat finišo ir užėmė pirmą vietą. Kaunietės laikas – 1 min. 05,47 sek. R. Meilutytė Londono baseine dukart gerino Lietuvos rekordą (atrankoje ir pusfinalyje) ir pasiekė iki šiol nepagerintą Europos rekordą (pusfinalyje). Antra liko amerikietė Rebecca Soni (1:05,54), o trečia buvo japonė Satomi Suzuki (1:06,46).

Rio žaidynėse 19-metė R. Meilutytė gins olimpinės čempionės titulą. Ji – 2016 metų šios rungties Europos čempionė. Lietuvės laikas yra trečias pasaulyje šį sezoną.

„Tose žaidynėse mano didžiausias tikslas buvo patekti į finalą. Pusfinalyje buvau pirma. Tribūnose buvo mano močiutė, keli mano draugai ir net Lietuvos prezidentė“, - ketverių metų senumo įvykius prisiminė R. Meilutytė. - Niekas nežinojo, kas aš esu. Niekas manęs – tos mergaitės – nebuvo anksčiau matęs.

Aš buvau labai patenkinta savo rezultatais ankstesniuose plaukimuose. Su treneriu nutarėme, kad reikia tik pakartoti tą rezultatą. Tam ir buvau sutelkusį dėmesį. Buvau jauniausia finalo dalyvė. Viena favoričių buvo pasaulio ir olimpinė čempionė Rebecca Soni. Falšstartas (amerikietės B. Larson - DELFI) visiškai neišmušė manęs iš vėžių. Aš nesinervinau ir tiesiog laukiau. Žinojau, kad varžovės stiprios ir turėjau greiti plaukti pirmus 50 metrų. Gaila, kad vaizdo įraše nematyti kiek daug žiūrovų buvo.

50 metrų įveikiau pirma. Viskas, ką mačiau – buvo baseino sienelė priekyje. Norėjau ją pasiekti kaip galima greičiau, nesidairydama į šalis. Likus 15 metrų iki finišo, merginos ėmė mane vytis. Mačiau jų keliamus purslus. Prieš plaukimą žinojau, kad turiu stebėti tik savo takelį ir rūpintis savo, o ne kitų pasirodymu. R. Soni beveik mane pavijo. Bet aš laimėjau 7 šimtosiomis sekundės dalimis (iš tiesų laimėjo 0,8 sek. – DELFI). Negalėjau tuo patikėti. Užplūdo tokios emocijos, pradėjau verkti. Tik prie nugalėtojų pakylos supratau, kas iš tiesų įvyko. Atstovavau savo šaliai ir labai didžiavausi savimi. Išsipildė mano didžiausia svajonė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)