- Nuo ko prasidėjo jūsų pokyčiai?

- Pradžia buvo praeitų metų birželio mėnesį, kai pamačiau save nuotraukoje. Labai nepatikau sau. Iš pradžių nusprendžiau pati susiimti. Nes pati, kiek save prisimenu, kokia 15-20 metų vis laikydavausi dietos. O su tom dietom taip – numeti, paskui praeina kiek laiko ir vėl priaugi. Iš pradžių pradėjau su savim dirbti, paskui kolegė pradėjo lankyti sporto klubą pas Vitalijų Smackį. Pamačiau jos rezultatus ir nusprendžiau, kad reikia keistis.

Taigi atšvenčiau savo gimtadienį, susistačiau mitybą. Pabandžiau ją ir pradėjau sportuoti. Ir iki šio laiko, tuoj bus jau metai, gyvenu naują gyvenimą. Daug ko reikėjo atsisakyti, ir maisto daug, ir šampano, ir vyno, tai tokia pradžia. Ir toliau važiuoju tuo traukiniu.

Ir manau, kad tai yra visam gyvenimui, tik reikia nesustoti. Nes rezultatai yra nemaži, dabar jau nukritę virš 30 kg. Taip po truputį, po truputį ir einu. Esu labai dėkinga Vitalijui ir jo komandai, kad rūpinasi manimi.
Inos sėkmės istorija

- Kas buvo sunkiausia?

- Sunkiausia buvo pirmos dvi savaitės sporto, o su mitybos pokyčiais jokių problemų nebuvo. O paskui pamažu sporto programos yra keičiamos sunkesnėmis, nes pripranti prie pratimų.

Dabar noriai einasi, galima visko atsisakyti, net kas labai gundo. Žiūriu į save ir džiaugiuosi, keičiu drabužius, čia gal didžiausia problema, nes reikia pakeisti visą garderobą.

- Tai čia gi smagiausia dalis...

- Taip. Nes anksčiau eidavau į parduotuvę ir žiūrėdavau, kur yra didesni drabužiai. O dabar jau matau pagal darbinius rūbus – anksčiau būdavo 58-56 dydis. Dabar jau turiu naują aprangą, tai yra 48 dydis. Kas 3 mėnesius jau reikia drabužius pakeisti mažesniais. Tai yra labai smagu ir man pačiai, ir mano artimieji džiaugiasi, kad einu ta linkme. Aišku, daug kas ir pavydi gal, sako, kad užtenka. Bet man pačiai dar reikia, tikslą turiu, noriu dar apie 10 kg numesti.
Inos sėkmės istorija

- Ar namiškiai palaiko?

- Mama ir draugas labai palaiko. Taip pat bendradarbiai labai palaiko šią naujovę. Ir aš pati geriau jaučiuosi ir jauniau atrodau, nes mano amžius visgi yra 50. Visi mato tuos pokyčius. Iš pradžių galvojo, gal kas atsitiko, gal sergu. Net ir klientai paklausia, kas atsitiko, kad svoris taip nukrito. Tai atsakau, kad naujas gyvenimo būdas ir taip keičiuosi. O šypsena mano veide dabar yra visada, nuotaika automatiškai yra geresnė, norisi kažkur eiti, keliauti ir namuose nebesėdėti kaip anksčiau prie televizoriaus. Norisi tvarkytis, kažkur judėti, vaikščioti.

- Koks svoris buvo didžiausias?

- 107 kg. O dabar yra 76 kg. Gal jau ir mažiau. Apimtys sumažėjo daugiau nei pusę metro. Bet treneriui sakau – dar ne pabaiga. Dar norisi kažko daugiau. Ir tikslas bus pasiektas. Bet kuriuo atveju ne per mėnesį, ne per du. Bet kai pagauni tą cinkelį, tai labai norisi eiti toliau.
Inos sėkmės istorija

- Svorio nukrito iš tiesų daug, o kaip reagavo į pokyčius jūsų oda?

- Oda, kaip ir prognozavom su treneriu, susitraukė, nes buvom sutarę, kad per mėnesį turiu ne daugiau kaip 4 kg numesti. Oda labai gražiai traukėsi ir yra elastinga, nesudribusi. Tai čia yra didelis pasiekimas. Nes jeigu būčiau po kokius 7 per mėnesį, tai viskas būtų kitaip. Be to, dar 4 mėnesius ėjau į „Studija figura“, ten buvo masažai su voleliais visam kūnui - rankoms, pilvui, nugarai, kojoms.

Pradžioje ėjau tris kartus į sporto klubą ir du kartus į šias procedūras. Todėl ta oda po truputį gražiai susitraukė ir nereikia jokių operacijų.

Sportavau po tris kartus per savaitę, o per atostogas nueidavau ir 5. Kartais nubėgdavau dar ir savaitgaliais dėl savęs, jau be trenerio. O sporto klube esam labai prižiūrimi – jei neteisingai darai kažkokiu pratimus, tai treneriai tave stebi, mato žiūri pataiso.

- Kokie dar buvo mitybos pokyčiai, ko teko atsisakyti?

- Kavos vieną kartą per dieną išgeriu. Cukraus visai atsisakiau, šiaip aš jo ir nemėgdavau, naudojau medų. Dėl saldumynų – tai jų iš tikrųjų ir nereikia. Jeigu labai norisi, galima suvalgyti skiltelę juodo 70 proc. šokolado. To ir pakanka. Jeigu dar labai norisi, galima iš sveiko maisto suvalgyti batonėlį. Taip pat yra obuoliai, bananai, kriaušės. Organizmui to visiškai užtenka.

Sausio mėnesį tikrinausi sveikatą, tai gydytojas labai pagyrė, kad mano sveikata yra kaip jauniklės. Anksčiau turėjau problemų su cukrumi, kiekvienais metais darydavau papildomus cukraus tyrimus. Šiandien man jų jau nereikia. Jau nebėra didelių nugaros skausmų, kaip anksčiau, nes turėjau problemų su nugara, visgi sėdimas darbas, po 10 valandų kasdien reikia atsėdėti. Taigi sveikata pasikeitė kardinaliai. Ir nuotaika jau kita.

Aš nesu tiek gyvenime svėrusi, mano svoris būdavo apie 80. Bet čia per kelerius metus, kai nebesilaikiau jokių dietų, taip ir priaugo. Galvojau, kad tai man nuo skydliaukės tas svoris augo, bet dabar suprantu, kad paprasčiausiai savęs neprisižiūrėjau. Nes numetus svorį skydliaukės tyrimai susitvarkė. Anksčiau valgiau tai, kas patinka – bulves, cepelinus, vakare prie televizoriaus sūrio, kumpio. Dabar tokių dalykų jau nebėra. 5 kartus pavalgau kas 3 valandas ir visiškai pakanka to maisto.

Tik pakeitus mitybą prieš miegą dar būdavo vienas valgymas, kad neatsigulčiau alkana, o paskui po poros mėnesių to jau nebereikėjo. Nebent jei labai vėlai eini miegoti, tai dar pasukų išgeri ar varškytės suvalgai.
Inos sėkmės istorija

- Gal atradote kokių naujų mėgstamų patiekalų iš naujos mitybos?

- Vis pasižiūriu į „Sporto kodo“ tinklalapį, ten yra trenerio visokių patiekalų sudėta. Dabar valgau pagal sudarytą mitybos planą, tačiau kartais darau pertrauką ir valgau ką noriu. Tai ir lavašą kokį su jautiena pasigaminu, be jokių padažų, aišku. Bet mano pats mėgstamiausias patiekalas yra žuvis. Porcijų dydis yra ribojamas, tai pasisveri ir žinai, kiek gali suvalgyti.

- Ko palinkėtumėte DELFI skaitytojams, kurie vis dar guli ant sofos?

- Daugelis mano draugų ir pažįstamų vis klausia, kaip aš tam pasiryžau. Manau, kad tai tiesiog turi ateiti į galvą. Turi suprasti, ko tu nori. Tai labai linkiu, kad kiekvienas pagalvotų apie savo būseną, kaip jis galėtų jaustis, pamatęs save kitokį. Tam, ko gero, reikia pasiryžimo. Nes jeigu nepasiryši ir toliau valgysi tai, ko širdis geidžia, tai nei sveikatos nebus, nei nieko. Reikia tik ryžto. O iškentėti tą vieną mėnesį nėra sunku. Paskui jau pripranta organizmas ir jau nebereikia to, ko negalima.

Trenerio Vitalijaus Smackio komentaras

Ina - viena iš tų moterų, kuri nusprendė, jog taip atrodyti nebenori, be to, ir sveikata negerėja. Pirmas jos žingsnis buvo darytas individualiai, o kai sustojo rezultatas ir pritrūko žinių, kreipėsi į mane. Kas svarbu, tai maisto įvairovė ir teisingas pasirinkimas, kai žmogus sustoja ties kažkokiu rezultatu. Esame su ja nuveikę labai daug, ir svorio metime, ir kas liečia sveikatos problemas. Todėl šiai dienai turime tokią puikią savijautą ir geriname vaizdą toliau.

Inos sėkmės istorija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)