Šiuo metu dar laukiama, kad bendrovės būtų įtrauktos ir į Kinijos Liaudies Respublikos sertifikavimo ir akreditavimo administracijos (CNCA) sąrašus, tai turėtų įvykti po kelių savaičių. Tokia procedūrų eiga yra įprasta – iš pradžių įmonės įtraukiamos į Generalinės kokybės priežiūros, kontrolės ir karantino administracijos sąrašus, o vėliau – į Sertifikavimo ir akreditavimo administracijos sąrašus.

„Sulaukėme labai gerų žinių. Žingsnis po žingsnio artėjame prie Kinijos rinkos. Lietuvos pieno bendrovės aktyviai domisi šia rinka ir rūpinasi savo gaminamos produkcijos sertifikatais. Kai kurie mūsų produktai, pavyzdžiui, varškės sūreliai jau yra žinomi, tačiau jų nebuvo galima nusipirkti, dabar tokia galimybė atsiras“, - teigia žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.

Kiekviena įmonė turėtų sertifikuoti visus savo produktus, kuriuos ketina eksportuoti į Kiniją.

Taip pat pagrindinės Lietuvos pieno bendrovės yra įtrauktos ir į Kinijos Sertifikavimo ir akreditavimo administracijos sąrašus.

Nuo 2015 m. lapkričio abi šalys jau buvo sutarusios dėl bendrų reikalavimų, kuriuos turės atitikti lietuviški pieno produktai. Buvo apibrėžtos abiejų šalių kontrolės institucijų atsakomybės ir pareigos, nustatyti bendrieji ir specialūs reikalavimai eksportuojamų gyvūnų sveikatos ir pieno produktų saugos ir kokybės kontrolei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)