„Riterių“ ekipoje jau gali pasirodyti draugiškame mače rungtyniavęs puolėjas Lukas Kochanauskas, atsigavęs po sunkios traumos.

Utenos „Utenis“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 8 dieną 18 val. Utena, „Utenio“ stadionas. Pirmame rate: 1:2.

Pirmenybių autsaideriai pralaimėjo penkis susitikimus iš eilės, kurių metu pelnė vos vieną įvartį. Artimiausiame mače uteniškiams teks grumtis su ne itin savo padėtimi turnyro lentelėje patenkintais marijampoliečiais.

„Utenis“ pertraukos metu sužaidė vienerias kontrolines rungtynes Trakuose, kur išsiskyrė be įvarčių su čempionato lyderiais. Anot trenerio Olego Boičyšino, šis susitikimas buvo, tarsi, pasiruošimas artėjančiam mačui su „Sūduva“. Taip pat Utenos klubas išbandė keletą potencialių naujokų, kurie jau netrukus galėtų sustiprinti vienuolikę. Komandai šį kartą negalės padėti geltonų kortelių prisirinkęs Robertas Freidgeimas.

„Sūduva“ irgi nesnaudė: marijampoliečiai sparingui pasirinko pirmos lygos atstovę Alytaus DFK „Dainavą“ ir atseikėjo dzūkams penkis įvarčius – 5:1. Galbūt pamatysime po traumos atsigaunantį Tomą Radzinevičių? Tačiau net ir su atakų lyderiu „Sūduvai“ iškovoti pergalę išvykoje bus išties sunku. Praėjusiame sezone marijampoliečiai su „Uteniu“ sužaidė lygiosiomis tiek Visagine, tiek Utenoje.

Jonavos „Lietava“ – Kauno „Stumbras“. Birželio 8 dieną 19.30 val. Jonava, KKSC stadionas. Pirmame rate: 0:2.

Jonavoje įvyks įdomus ir nenuspėjamas mačas tarp dviejų turnyro lentelės kaimynų. „Lietava“ sieks atsirevanšuoti, o „Stumbras“ – pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją.

Roberto Poškaus kariauna, rungtyniaudama su čempionato lyderiais, pralaimėjo tris mačus iš eilės ir neįmušė nė vieno įvarčio. Visgi tuose susitikimuose Fortūnos šypsnio stokoję jonaviečiai privertė favoritus gerokai paprakaituoti. Buvęs „Stumbro“ vartininkas Giedrius Kvedaras tikisi atsirevanšuoti, tačiau tą teks daryti be saugo Artūro Rocio, kuris praleis susitikimą dėl surinktų keturių geltonų kortelių.
Kauniečiai per pertrauką sužaidė rungtynes Latvijoje, kur 1:2 nusileido kaimyninės šalies čempionato lyderiams „Ventspils“ futbolininkams.

Taip pat įvyko ir tam tikri pokyčiai sudėtyje: „Stumbrą“ paliko kostarikietis gynėjas Francisco Floresas ir puolėjas Eduardo Sallesas, pirmą savo įvartį „SMScredit.lt A lygoje“ pelnęs būtent prieš „Lietavą“. Fanų, nepamatysiančių diskvalifikuoto Viliaus Armanavičiaus, laukia nenuspėjamos rungtynes, kuriose galutinį rezultatą prognozuoti labai sunku.

Klaipėdos „Atlantas“ – „Trakai“. Birželio 9 dieną 18 val. Klaipėda, centrinis miesto stadionas. Pirmame rate: 0:2.

Neabejotinai centrinis šio turo mačas įvyks uostamiestyje, kur žiūrovai galės pamatyti ne tik bekompromisę kovą, bet ir greičiausiai po sunkios traumos ant kojų atsistojusį L. Kochanauską.

Gana nemenkas atlantiečių desantas gynė Lietuvos rinktinės garbę, o likusi futbolininkų dalis sužaidė kontrolines rungtynes Latvijoje. Dvikovoje su „Jelgava“ „Atlantas“ du kartus pirmavo, tačiau sužaidė lygiosiomis – 2:2. Įdomu, ar Konstantinas Sarsanija mes į aikštę mače su Lenkija daug jėgų atidavusį Rolandą Baravyką – realu, jog gynėjui gali būti skirta šiek tiek poilsio.

„Trakų“ stovykloje pertraukos metu įvyko džiugus įvykis – po beveik vienerių metų pertraukos aikštėje pasirodė L. Kochanauskas. Puolėjas rungtynėse su „Uteniu“ pasirodė po keitimo bei per 16 ant žaliosios vejos praleistų minučių vos nepasižymėjo. Greičiausiai futbolininko starto sudėtyje nepamatysime, tačiau realu, jog Valdas Urbonas mes šį žaidėją į kovą po keitimo. Stadione susirinkę aistruoliai neturėtų gailėti plojimų – po tokių traumų sportininkai neretai kabina batelius ant vinies.

„Kauno Žalgiris“ – Vilniaus „Žalgiris“. Birželio 9 dieną 19.30 val. Kaunas, S. Dariaus ir S. Girėno stadionas. Pirmame rate: 0:3.

Šių klubų keliai vėl susikirs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyre, tačiau prieš tai teks dar kartą susigrumti „SMScredit.lt A lygos“ čempionate.

Kauniečiai, kurį laiką rungtyniavę be Igno Deduros, turėtų sulaukti šio futbolininko. Patyręs gynėjas jau rungtyniavo pirmoje lygoje ir panašu, jog bus pasiruošęs sugrįžimui į Lietuvos čempionato kovas.

Kauno Žalgiris“ negali iškovoti pergalės jau dvylikoje mačų iš eilės ir vargu, ar kovoje su čempionu šią seriją pavyks nutraukti. Kauno klubui negalės padėti keturias geltonas korteles surinkęs gynėjas Paulius Daukša.

Žalgiriečiai pertraukos metu pranešė apie skambų papildymą – prie komandos prisijungė puolėjas Andrija Kaludžerovičius, su kuriuo siejamos didelės viltys tiek tarptautinėse kovose, tiek „SMScredit.lt A lygoje“. Artėjančiame susitikime „Žalgiriui“ negalės padėti keli susižeidę futbolininkai: Eltonas, Saulius Mikoliūnas ir Bahrudinas Atajičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją