Šio braziliško kovos meno pamokos vyks kiekvieną vasaros šeštadienį nuo 14 val. iki 16 val. Vingio parke, šalia estrados esančioje pievoje.

„Kapueira kovos menas yra patrauklus ir suaugusiems, ir vaikams, ir jaunimui, todėl tikėtina, jog atvirų užsiėmimų metu susidomėjimas šiuo kovos menu tik augs, vis daugiau įvairių bendruomenės narių įsitrauks į aktyvią sporto veiklą, tuo pačiu pagerindami savo sveikatą“, – pasakoja vienas pirmų kapueiros pradininkų Lietuvoje Vilenas Arutiunianqas.

Atviros kapueira treniruotės suteiks galimybę tiek sostinės gyventojams, tiek miesto svečiams pasijusti bent šiek tiek arčiau Brazilijos – šalies, kur 2016 metais vyks olimpinės žaidynės. Tai puiki galimybė palaikyti savo šalies sportininkus ir pažinti kitokią kultūrą.

Treniruočių dalyviams bus ne tik pristatomos istorijos ištakos, šio kovos meno pagrindinės subtilybės, taip pat jų laukia ir pažintis su muzika, kuri yra grojama kapueira kovos metu. Treniruotėse bus mokomasi groti senoviniu afro-brazilišku vienastygiu instrumentu „berimbau“, tradiciniais kapueira instrumentais „atabaque“ ir „pandeiro“. Treniruočių metu bus mokomasi ir vergų išsilaisvinimo karo šokio „maculele“.

Treniruotes ves „Capoeira FICAG Lietuva“ komanda, savo veiklą Lietuvoje pradėjusi 2006 metais. Projekto partneris – „Sveikas miestas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją