Išsirinkti patį skaniausią arbūzą iš visų neabejotinai yra menas, rašo portalas thekitchn.com. Į šį meną įeina ir arbūzo pakilnojimas, ir apsukimas rankose ir pastuksenimas iš apačios. Sunkus arbūzas su geltona dėme paviršiuje, pastuksenus skleidžiantis tuščiavidurį garsą, bus sultingas ir tikėtina, kad yra visiškai sunokęs.

Štai dar keli patarimai, kaip išsirinkti labiausiai sunokusį arbūzą:

1. Pakilnokite. Tiek mažas, tiek didelis arbūzas turi būti sunkus.

2. Ieškokite geltonos dėmės. Ant arbūzų, kai šie bręsta ir remiasi į žemę, atsiranda geltona dėmė. Kai ši dėmė yra kreminės geltonos spalvos galima spėti, kad arbūzas sunokęs.

3. Išgaukite duslų garsą. Pastuksenkite į arbūzo apačią. Prinokęs arbūzas turi skleisti tuščiavidurį, duslų garsą. Nesusipainiokite – pernokęs arbūzas skleidžia labai duslų, sunkiai įgirdimą garsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)