Antradienio rytą posėdžiavusi partijos valdyba nutarė, kad iš vidaus reikalų viceministro posto atsistatydinusį socialdemokratą Elviną Jankevičių turėtų pakeisti 33-ejų J.Pankauskas. Jis šiuo metu dirba premjero Algirdo Butkevičiaus patarėju turizmui, jaunimui, migracijai ir investicijoms bei nevyriausybinių organizacijų klausimais, BNS patvirtino partijos pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

Socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, J.Pankauskas yra kompetentingas ir patyręs politikas.

„Galiu užtikrinti, kad šiam jaunam ir energinam žmogui netrūksta ir kompetencijos, ir darbinės patirties“, – LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, J.Pankauskas yra baigęs studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute.

„Manau, kad puikiai jis susitvarkys su kuruojama sritimi, ir tikiuosi, kad bus didžiulė parama vidaus reikalų ministrui (...) sprendžiant klausimus, kurie yra aktualūs Lietuvai“, – sakė A.Butkevičius.

J.Pankausko kandidatūra bus pristatyta vidaus reikalų ministrui Tomui Žilinskui. Pasak premjero, J.Pankauskas su T.Žilinsku turėtų susitikti antradienio rytą.

„Kiek žinau, jis jau šiandien susitiks su vidaus reikalu ministru ryte. Nes aš po mūsų partijos valdybos posėdžio vidaus reikalų ministrui paskambinau ir informavau, kad mes esame apsisprendę siūlyti į šitą postą J.Pankauską ir paprašiau, kad jis su juo susitiktų“, – teigė A.Butkevičius.

Praėjusią savaitę atsistatydinęs E.Jankevičius vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo nuo 2013 metų. Viena iš jo atsakomybės sričių buvo migracijos politika, įskaitant pabėgėlių priėmimą.

Socialdemokratų partijos valdyba taip pat svarstė krašto apsaugos ministruo Juozo Oleko patarėja dirbančios socialdemokratės Gintarės Janulaitytės kandidatūrą į vidaus reikalų viceministrus, tačiau pasirinko J.Pankauską.