Šio tilto atidarymo šventė įvyko šeštadienį. Tikimasi, kad tiltas pritrauks ne tik būrius turistų, ekstremalaus sporto gerbėjų, bet ir jaunavedžių čia prisieksiančių amžiną meilę.

Šventės simboliu tapo baltomis rožėmis pasipuošusios merginos ir baltų rožių puokšte nešino vaikino susitikimas tilto viduryje, po kurio buvo perkirpta simbolinė tilto atidarymo juostelė, rašoma Alytaus savivaldybės išplatintame pranešime spaudai.

„Sakoma, sunkiai gimęs, ilgai gyvena. Išties, sunkiai gimė ir šis tiltas – iškilo įvairių trukdžių, problemų. Tačiau dėkoju tiems, kurie nenuleido rankų, įveikė visas kliūtis ir aukščiausias pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas Lietuvoje šiandien stovi Dzūkijos sostinėje – Alytuje bei yra pasirengęs tarnauti mums ir ateinančioms kartoms. Tikiu, kad šis tiltas mus sujungs ir simboline prasme – bendriems siekiams“, – sveikindamas susirinkusius ir linkėdamas gražios šventės sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Alytaus tiltas

Vienoje lankomiausių miesto vietų – šalia Alytaus pėsčiųjų ir dviratininkų tilto – susirinko gausus būrys alytiškių, garbių svečių. Šventėje lankėsi ir Lietuvos Respublikos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. „Šis tiltas sujungia dvi labai svarbias rekreacines zonas, tikiu, kad jis sujungs ir mylinčias širdis. Galbūt atsiras porų, kurios čia prisieks mylėti ir tęs ilgaamžes tradicijas. Dėkoju visiems, kurie prisidėjo prie dar vieno gražaus Alytaus miesto akcento atsiradimo“, – kalbėjo R. Sinkevičius.

Šventės metu raudonų dūmų fone įvyko parodomasis šuolis su virve nuo tilto – nuo šiol ši ekstremali pramoga čia bus nuolatinė.

Susirinkusiuosius džiugino spalvingas fejerverkas, laivų paradas, teatralizuota sportinė eisena link Dailidžių ežerėlių. Po tilto atidarymo čia pasportuoti, papramogauti, pasikaitinti saulėje bei paiškylauti rinkosi alytiškiai ir miesto svečiai su šeimomis.

Aukščiausias pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas yra 38,1 m aukščio nuo vidutinio vandens lygio, jo ilgis yra beveik ketvirtis kilometro – 240 metrų, plotis beveik 7 metrai. Tilto statyba dėl savo sudėtingumo itin domino ir specialistus, ir miesto gyventojus. Kuomet praėjusią vasarą milžiniškais kranais buvo keliamos ir jungiamos vidurinės tilto konstrukcijos, darbą visą dieną stebėjo minios žmonių. Šiam sudėtingam veiksmui statybos rangovė Alytaus bendrovė „Alkesta“ kvietėsi partnerius olandų įmonę „Mammoet“, kuri vykdo itin sudėtingų konstrukcijų pervežimo ir montavimo darbus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)