Buvęs prezidentas Billas Clintonas ir komikas Billy Crystal bus tarp sakysiančių kalbas penktadienį per atminimo ceremoniją vienoje sporto arenoje Luisvilyje, kur būsimasis sunkiasvorių bokso triskart pasaulio čempionas užaugo ir pradėjo boksuotis.

Charizmatiškas M. Ali, kuris buvo stulbinamas kovotojas ir pagarsėjęs pilietinių teisių aktyvistas, tapęs viena įsimintiniausių XX šimtmečio asmenybių, mirė penktadienį, būdamas 74 metų, dėl sveikatos sutrikimo, apsunkinto ilgos kovos su Parkinsono liga.

„Ali dabar namie“, – savo „Twitter“ žinutėje parašė Luisvilio meras Gregas Fischeris.

Privatus lėktuvas M. Ali palaikus paskraidino į didžiausią Kentukio miestą iš Arizonos, kur jis mirė. Jo karstą lydėjo boksininko artimieji.

Karstas buvo įkeltas į katafalką ir išvežtas į vietos laidojimo namus, kur dešimtys gerbėjų buvo susirinkę pareikšti savo palaikymo, nurodė nacionalinės televizijos CBS regioninė stotis WLKY.

Sekmadienį taip pat vyko ekumeninės pamaldos Luisvilio islamo centre.

G. Fischeris sakė AFP, kurio gyventojai dėjo gėles, balionus ir pagarbos laiškus prie M. Ali vaikystės namų, yra pasiruošęs įspūdingai pagerbti savo iškiliausią sūnų.

„Žmonės suvažiuos iš visur“, – nurodė jis.

Po mažos šeimos atsisveikinimo ceremonijos, kur įvyks ketvirtadienį, M. Ali karstas penktadienį bus vežamas Luisvillio gatvėmis. Vieša atminimo ceremonija vyks arenoje „KFC Yum! Center“.

Procesija organizuojama siekiant „suteikti galimybę visiems, kas atvyks iš viso pasaulio, ištarti sudie“, šeimos atstovas Bobas Gunnellas sakė žurnalistams.

M. Ali bus palaidota Keiv Hilo kapinėse Luisvilyje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją