„Vimota Driftingo pirmenybės“ – aukščiausios klasės varžybos, kurias sudaro treniruotės, kvalifikaciniai ir poriniai važiavimai. Poriniai „TSUISO“ važiavimai, pasaulyje tarp visų automobilio sporto šakų, pripažinti patys vaizdingiausi žiūrovo akimis.

Varžybas 2010 m. sukūrė D1SPORT komanda. Anksčiau jos buvo pavadinimu „D1SPORT Driftingo čempionatas“.

Pirmas pasikeitimas įvyko 2014 m., kai čempionatas buvo pervadintas, dėl Lietuvos automobilių sporto federacijos nuostatų, į „Battery dirftingo pirmenybės“. Tais pačiais metais pasikeitė ne tik pavadinimas, bet ir atsirado skirtingų lygų driftingo varžybos: gatvės, Semi Pro ir Pro lygos.

Pernai, 2015 m. per penkis etapus, driftingo pirmenybės surinko virš 12 000 žiūrovų. Per metus pasiekė 100 skirtingų, unikalių dalyvių skaičių iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos ir Australijos. Dažniausiai vieno etapo metų dalyvaudavo 35- 45 pilotai.

Naujas pavadinimas „Vimota Driftingo pirmenybės“ 2016 m. įgauna pagreitį ir sparčiai populiarėja, dėl žiūrovų dėmesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)