Vieno seniausių Serbijos klubų OFK „Beograd“, kuris yra išauginęs tokius žaidėjus, kaip Londono „Chelsea“ gynėjas Branislavas Ivanovičius ir Mančesterio „City“ gynėjas Aleksandaras Kolarovas, mokykla; svaiginantys du sezonai Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipoje ir rezultatyviausio čempionato žaidėjo titulas; atstovavimas nacionalinei Serbijos rinktinei Olimpinėse žaidynėse. Tokia įspūdinga karjera gali pasigirti naujasis 28-erių metų žalgirietis.

Per savo karjerą puolėjas rungtyniavo įvairių šalių lygose: Serbijoje (FK „Rad“, Belgrado „Crvena Zvezda“, OFK „Beograd“ ir FK „Vojvodina“), Kinijoje (Pekino „Buoan“), antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje (Santandero „Racing“), Kipre (Limasolio AEL), Šveicarijoje (FC „Thun), Katare (Dohos „Al-Shahania“) ir netgi tolimojoje Australijoje (Brisbeno „Roar“). Iš viso per 261-erias rungtynes įvairiuose čempionatuose bei turnyruose A. Kaludjerovičius yra pelnęs daugiau nei 100 įvarčių bei atlikęs 16 rezultatyvių perdavimų.

„Esame labai laimingi, kad mums pavyko susitarti su Andrija ir jis pasirinko būtent mūsų klubą. Jis be jokių abejonių sustiprins mūsų komandą, nes savo vertę įrodė pelnydamas įvarčius visur, kur tik yra rungtyniavęs.

Andrija turi labai daug tarptautinių rungtynių patirties, kuri mums bus labai vertinga žaidžiant UEFA Čempionų lygos atrankoje. Manau, kad tos penkios savaitės, kurios liko iki šio iššūkio, yra pakankamas laikotarpis jam priprasti prie naujos komandos. Be to, dar yra likę ir du titulai Lietuvoje, kuriuos norime šiemet iškovoti: „SMScredit.lt A lygos“ čempionato bei LFF taurės.

A. Kaludjerovičius yra be galo įdomus žaidėjas, kuris yra sukaupęs didžiulę patirtį. Jis puikiai žaidžia varžovams spendžiant spąstus nuošalės zonoje bei turi gerą uoslę įvarčiams. Tai jis įrodė pelnydamas daugiau nei šimtą įvarčių įvairiuose pasaulio šalių čempionatuose“, - sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Geriausiai puolėjui sekėsi legendiniame Serbijos klube „Crvena Zvezda“, kuriame per 55-erius mačus tiek šalies turnyruose, tiek UEFA Europos lygos atrankoje jis 30 kartų pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Paskutiniame klube – FK „Rad“ – puolėjas su pertraukomis sužaidė 59 rungtynes bei pasižymėjo 27 įvarčiais ir 7 rezultatyviais perdavimais. Prie šios ekipos A. Kaludjerovičius prisijungė po beveik šešerių metų pertraukos, o nuo 2016-ųjų sausio tapęs tvirtu startinės sudėties žaidėju aukščiausioje Serbijos lygoje savo varžovams atseikėjo 6 taiklius smūgius.

Anksčiau Vilniaus „Žalgirio“ naujokas atstovavo ir savo šalies rinktinėms: U-21, U-23 ir nacionalinei vyrų rinktinei. Kartu su Serbijos U-23 komanda puolėjas 2008-aisiais dalyvavo Olimpinėse žaidynėse Pekine, o nuo 2010-ųjų pradėjo atstovauti ir vyrų rinktinei.

Žaidėjo kontraktas su klubu įsigalios artimiausiu metu, kuomet A. Kaludjerovičius atvyks į Vilnių ir atliks medicininį patikrinimą. Debiutuoti „Žalgirio“ gretose jis galės jau birželio 15 dienos rungtynėse Vilniuje su „Trakais“.

Savo varžovą, su kuriuo susigrums UEFA Čempionų lygos antrajame kvalifikacijos etape, klubas sužinos burtų ceremonijos metu birželio 20-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)