Šią sumą jie pervedė į asmenines sąskaitas per penkerius metus. Apie tai praneša oficiali FIFA svetainė.

Tokią veiką pavyko nustatyti po kratų, anksčiau atliktų FIFA būstinėje. Kratos buvo atliekamos iškėlus bylą dėl J. Blatterio ir J. Valcke korupcijos.

J. Blatteris į korupcijos skandalą pateko 2015 metų gegužę, kai buvo areštuota keletas aukštų FIFA pareigūnų ir įvairių futbolo federacijų vadovų. 2015 gruodį J. Blatteris pasitraukė iš FIFA prezidento posto, nes FIFA Etikos ir drausmės komisija nušalino šveicarą nuo futbolo aštuoneriems metams. Vėliau trukmė buvo sutrumpinta iki šešerių metų.

Remiantis JAV Federalinio tyrimo biuro (FTB) duomenimis, FIFA vadovai gavo 150 mln. JAV dolerių kyšių, o taip pat neskaidriai buvo išrinktos šalys 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionatų šeimininkės – Rusija ir Kataras.

Beje, BBC praneša, kad penktadienį (birželio 3-ią d.) Šveicarijos pareigūnai vėl atliko kratas FIFA būstinėje. Sankciją patvirtino Šveicarijos teismas. Teigiama, kad prokurorai ieškojo papildomos informacijos šioje korupcijos byloje.

Ketverių metų (po apeliacijos) nušalinimo nuo futbolo reikalų bausmė buvo skirta ir buvusiam Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) vadovui prancūzui 60-mečiui Micheliui Platini. Jis buvo kaltinamas tuo, kad iš J. Blatterio už konsultacijas gavo 2 mln. eurų.

Įsižeidęs dėl kaltinimų M. Platini nesilankys artėjančio 2016 metų Europos futbolo čempionato rungtynėse, vyksiančiose Prancūzijos stadionuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)