DELFI skaitytoja skundėsi, kad beveik kasdien teko eiti T. Vrublevskio gatve, einančia nuo Katedros aikštės iki Neries upės, ir kaskart pastebėdavo, pasak jos, nuo praėjusių metų suniokotą apšvietimo stulpą. „Metalas sulankstytas, dalys iškrypusios. Kažkam tikrai niežėjo nagai, o gal avarija“, – laiške rašė ji.

Mergina pasakojo sužinojusi, kad netoliese gyvena Vilniaus meras Remigijus Šimašius, tad tikėjosi, kad stulpą greita sutvarkys. Vis dėlto, „mėnesiai ėjo, tačiau stulpas nesikeitė.“

„Nusprendžiau fotografuoti ir pažiūrėti, kiek sezonų pasikeis, kol stulpą miesto valdžia sutvarkys“, – pasakojo ji.

Iš merginos atsiųstų nuotraukų galima matyti, kad stulpas įamžintas 2015 m. lapkritį, 2016 m. sausį, balandį ir gegužę. Vis dėlto, atėjus vasarai, suniokoto stulpo jai įamžinti kol kas nepavyks – DELFI kreipusis į savivaldybę buvo pranešta, kad stulpas buvo sutvarkytas praėjusios savaitės pradžioje.

„Buvo keičiamos dvi atramos. Prisegtuose nuotraukose pateikiami įrodymai, kad suniokotos dekoratyvinės atramos T. Vrublevskio gatvėje jau yra pakeistos naujomis“, – DELFI rašė UAB „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai“ direktorius Sigitas Mocevičius.

Jis nurodė, kad birželio mėnesį planuojama atlikti suniokotų dekoratyvinių atramų Arsenalo g. keitimą.

„Šie darbai bus vykdomi nakties metu, kadangi turi būti atjungiamas Vilniaus viešojo transporto (troleibusų) kontaktinis tinklas. Iš viso esame įsigiję po 10 vnt. didžiųjų ir 10 vnt. mažųjų dekoratyvinių atramų, kurios visos bus panaudotos keitimui per artimiausius kelis mėnesius. Suniokojimų priežastys tikrai yra įvairios – ir avarijos, ir sniego valymas žiemos metu, ir kiti piktybiniai veiksmai ir t.t. Tikrai džiaugiamės tais atvejais, kai pavyksta pinigines lėšas gauti iš draudimo įmonių, tačiau nemažai yra įvykių, kuomet nuostolių dengimas yra iš Vilniaus m. savivaldybės lėšų“, – nurodė S. Mocevičius.

Specialisto komentare nurodoma, kad visas problemas, susijusias su gatvių apšvietimu, reiktų pranešti el.p. dispecerine@vgaet.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)