Reikės:

2 bananų
210 g sviesto
200 g rudojo cukraus
4 kiaušinių
75 g graikinių riešutų
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Glazūrai:

150 g sviesto
250 g cukraus pudros
3 šaukštai Rududu

Kremui:

400 ml riebios grietinėlės
180 g baltojo šokolado
1 šaukštelis vanilinio cukraus

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti. Pasigaminkite glazūrą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę. Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės. Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje.

Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)