Dažnam pirkėjui kyla klausimas ne tik, kaip prekybos centre išsirinkti tinkamą ir kokybišką mėsą steikams , bet ir kaip jį pasigaminti. Smulkinti ir daryti buritą, o gal kepti grilyje? Kaip sufasuotą mėsą paversti restorano lygio kepsniu pataria portalas heraldscotland.com.

Pirmiausia viskas labai priklauso nuo to, ką ruošiatės gaminti iš nusipirktos mėsos. Jei gaminsite buritus ar wok patiekalą galite pataupyti ir rinktis pigesnę mėsą. Tačiau jei esate nusiteikęs kepti kepsnį tuomet patariama leisti sau daugiau paišlaidauti.

Labai svarbu, kiek laiko skerdiena buvo pakabinta ir kokio amžiaus galvijo tai mėsa - šie kriterijai daro labai didelę įtaką kepsnio skoniui ir minkštumui.

Svarbu ir pjausnio, iš kurio kepsite didkepsnį, storis. Jeigu norite, kad kepsnys būtų pusžalis, o jo viršus apskrudęs - rinkitės storesnius mėsos gabalus.

Patariama atkreipti dėmesį ir į mėsos spalvą. Prekybos centre rinkitės tik tamsiai raudonos spalvos jautieną. Tokia spalva leidžia spėti, kad skerdiena nekabėjo ilgai, bet tai nėra taisyklė, rašoma portale.

Renkantis mėsą taip pat rekomenduojama vertinti, kiek kepsnys yra apipjaustytas. Riebalai lygu geras skonis, rašo portalas. Riebių, kepsniams tinkamų mėsos gabalų prekybos centre galite ir nerasti, tačiau jei jums pasisekė - rinkitės būtent tokius. Riebalai gaminimo metu išvarvės, tačiau kepsnys bus daug sultingesnis nei kepant visai liesą mėsą.

Ir paskutiniai patarimai, kurie bus naudingi nebe renkantis, bet kepant mėsą - išimkite ją iš šaldytuvo likus 30 min. iki kepimo, gerai įkaitinkite kepsninę ar kitą prietaisą, kuriame ruošiatės kepti didkepsnį, ir patepkite groteles aliejumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)