Gerkite daugiau vandens

Per dieną išgerkite nuo 8 iki 12 stiklinių vandens. Geriausia paprasto, negazuoto ir be skonio priedų. Vanduo spartina medžiagų apykaitą ir užpildo skrandį, kai norisi, pavyzdžiui, ko nors saldaus. Stiklinę vandens būtinai išgerkite prieš kiekvieną valgį. Vanduo gerai ne tik kūno svoriui, bet ir odai. Jau po savaitės pastebėsite, kad oda tapo skaistesnė.

Sveikai maitinkitės

Venkite bulvių, riebių patiekalų, bandelių, tortų, greitų užkandžių. Valgykite daugiau žalių ar garuose troškintų daržovių, garuose troškintos mėsos ir žuvies. Svarbiausia, nieko negardinkite padažais. Jie – nepastebimos kalorijų bombos. Lygiai taip pat reiktų stipriai riboti vaisius ir vaisių sultis. Juose labai daug cukraus. Nepersistenkite ir su druska. Ji organizmą verčia kaupti vandenį. Jei norisi ko nors labai saldaus – išgerkite lieso kefyro su šaukšteliu cinamono.

Išsimiegokite

Jei trūksta miego, labiau norisi saldumynų ar daugiau valgyti. Nepailsėjęs organizmas, papildomos energijos bando gauti iš maisto. Geriausia kasnakt miegoti bent po 8 valandas. Be to, stenkitės laikytis grafiko – tuo pačiu metu eikite gulti, ir tuo pačiu kelkitės. Toks grafikas gerai veiks ne tik svorį, bet ir grožį. Mažiau kankins pajuodę paakiai, oda taps skaistesnė.

Valgykite sriubą

Jei prieš pagrindinį patiekalą suvalgysite sriubos, kasdien suvartosite 100 kalorijų mažiau. Sriuba puikiai numalšina alkį ir turi kur kas mažiau kalorijų. Svarbiausia rinktis sriubas be mėsos. Geriausia daržovių ar pieniškos – jos ne tokios riebios.

10 minučių šokiui

Šokis – puiki mankšta, išjudinanti kone visas raumenų grupes. Be to, tai viena maloniausių sporto rūšių. Geriausia, jei šokiui kasdien skirsite bent dešimt minučių. Jei šoksite ryte, energijos pasikrausite visai dienai. Ryte užsidarykite į atskirą kambarį ir pasiduokite užvedantiems muzikos ritmams. Taip per savaitę sudeginsite apie 300 kalorijų daugiau. Jei šokio sesiją pakartosite ir vakare, per savaitę neteksite 600 kalorijų daugiau.

Valgykite iš mažų lėkščių

Jei lėkštė didelė, maisto įsidėsite daugiau ir nejučia suvalgysite daugiau nei planuota ar reikėtų. Be to, nesirinkite šiltų spalvų indų. Juose maistas atrodo skanesnis ir nejučia suvalgoma daugiau. Geriausia valgyti iš mažos mėlynos lėkštės.

Daug vaikščiokite

Jei tik yra galimybė, eikite pėsčiomis, lipkite laiptais, stovėkite, o ne sėdėkite. Taisyklė paprasta: jei norite numesti svorio, turite sudeginti kalorijų daugiau nei jų suvartojama. Nepakaks vien atsisakyti kaloringo maisto, būtina daugiau judėti. Sporto klubą galima pakeisti aktyvesne kasdiene veikla.

Kasdien po brazilišką riešutą

Braziliški riešutai labai maistingi ir turi daug naudingų medžiagų. Tačiau jei norite numesti svorio, patariama per dieną suvalgyti vieną arba du riešutus. Mokslininkai įrodė, kad brazilišku riešutu kasdienė miniatiūrinė porcija skatina metabolizmą. Jį skatina ir daugiau maisto produktų. Pavyzdžiui, vienas obuolys per dieną, kopūstai ar aitrieji pipirai.

Nevalgykite dietinio maisto

Visi produktai, kurių riebalų procentas sumažintas, turi daugiau cukraus. Svorio metimui kur kas pavojingesnis toks paslėptas cukrus, nei riebesnis maistas. Geriausia, jei visus patiekalus ruoštumėte namuose. Tada žinosite, iš ko jie susideda.