Berniuko susidūrimas su gyvate įvyko darželio teritorijoje.

Vaikų ligų klinikos vadovas prof. Rimantas Kėvalas DELFI patikino, kad vaiko sveikata gerėja.

„Vaikui gyvatė įkando į kairės rankos pirštą. Tai buvo angis, Lietuvoje kitų ir nėra. Gyvatės įkandimas sukėlė vietinį poveikį – ranka ištinusi, melsvoka. Tinimas po truputį atslūgsta, nes buvo suleistas specialus serumas, vadinamasis priešnuodis. Viskas gerėja ir, manau, po keletos dienų vaiką galėsime išleisti į namus“, - sakė R. Kėvalas.

Vienintelės nuodingos gyvatės Lietuvoje angies įkandimai nėra mirtini, paprastai jie sukelia vietinę uždegiminę reakciją, kraujo kūnelių irimą, pakankamai platų ir skausmingą uždegimą su limfagyslių pakenkimu, bet nukentėjusiojo būklė nebūna grėsminga gyvybei: ligoninėje kelias dienas ar savaitę simptomiškai gydomas pacientas pasveiksta.

Įgėlė gyvatės jauniklis

„Ranka tino, todėl teko lašinti priešnuodžius. Šiuo metu vaikas iš reanimacijos perkeltas į bendrą skyrių. Dabar jo būklė patenkinama, nors ranka ištinus, skauda. Planuojame, kad po keletos dienų vaikas bus išleistas“, - teigia R. Kėvalas.

Prognozuojama, kad šis įvykis ateityje padarinių neturės, nes vaikui operatyviai suteikta pirmoji pagalba.

Angies įkandimas
„Puiku, kad auklėtoja iškart berniuką nuvežė į ligoninę“, - kalbėjo R. Kėvalas.

Teigiama, kad vaikui įgėlė gyvatės jauniklis.

„Aš ją mačiau. Tai buvo jauna gyvatėlė – gyvatės vaikutis įkando žmogaus vaikučiui į rankytę. Tai buvo maža paprastoji angis“, - kalba toksikologas Algirdas Stonys.

Beje, medikai neteisino žmonių, kurie nusprendė gyvatę pribaigti.

„Ežerėlyje labai daug gyvačių ir vienos angies užmušimas nieko neišspręs. Nežinau, kodėl žmonės taip nusprendė pasielgti“, - teigia toksikologas Jonas Šurkus.

Angies įkandimai nėra dažni. Prieš keletą metų DELFI rašė, kad netyčia ant nuodingos gyvatės užlipusiai dvidešimtmetei merginai pasivaikščiojimas baigėsi ligoninėje. Praėjusiais metais pranešta, kad į Vilniaus universitetinę ligoninę buvo pristatytas asmuo, kuriam Vilniaus centre įgėlė gyvatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (286)