Spalvingos salotos

Sakoma, kad pirmiausia valgome akimis, todėl spalvingas, gražiai patiektas maistas labiausiai kelia apetitą. „Iki“ prekybos tinklo kulinarė Aistė Rasmussen rekomenduoja drąsiai tam pačiam patiekalui naudoti įvairiaspalves cukinijas, o salotoms įprastas citrinos sultis keisti į greipfrutų:

„Plonais šiaudeliais sutarkuokite nuplautas, neluptas skirtingų spalvų cukinijas, šviežias morkas bei pekininį kopūstą. Paruoštas daržoves apšlakstykite greipfrutų sultimis, taip pat į salotas galite įdėti ir greipfruto grūdelių. Baigiamasis salotų akordas – aromatingas sezamų aliejus“.

Energijos užtaisas

Cukinijos atkeliavo į Europą iš Šiaurės Amerikos, o Lietuvos žemdirbių pradėtos auginti ir naudoti maisto gamyboje jau XVII a. Tam, kad cukinijų salotos ir po kelių amžių nustebintų ir būtų dar sotesnės, maisto ekspertė pataria:

„Šviežias bulves išvirkite su lupenomis ir palikite atvėsti. Atskirame inde padažui sumaišykite citrinos sultis ir serbentų uogas, viską dar paskaninkite alyvuogių aliejumi, mėgstamomis žolelėmis ir druska. Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite kelioms minutėms, kol druska ims tirpti. Tada gabaliukus pakepkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje. Pabaigai sumaišykite supjaustytas bulves, keptas cukinijas su paruoštu padažu ir apibarstykite ožkos sūrio trupiniais“.

Gaivios salotos lengvai dienai

Atėjus vasarai, nesinori ilgai stoviniuoti virtuvėje, todėl dažnai renkamės tai, ką galėtume greitai paruošti, o dar geriau, jei tai dar ir nekaloringa. Kulinarijos žinovė siūlo išbandyti lengvas ir saldžiai gaivias salotas:

„Plonai supjaustytus obuolius apipilkite citrinų sultimis, kad jie nepajuoduotų ir atidėkite, kol paruošite likusius ingredientus. Cukinijas sutarkuokite plonais griežinėliais ir sudėkite kartu su paruoštais obuoliais. Užpilui sumaišykite ¼ puodelio granatų sulčių, alyvuogių aliejų, baltojo vyno acto ir šaukštelį medaus. Apšlaksčius padažu, belieka salotas apibarstyti riešutais ir papuošti mėtos šakele“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją