Sportininkai dalyvavo penkių skirtingų sporto šakų varžybose ir atstovavo šešių skirtingų valstybių rinktinėms. Nė vieno jų pavardė neatskleidžiama. Jei jie bus iškovoję olimpinius medalius, jų neteks.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) atlieka 454 mėginių pakartotinius tyrimus, atliktus 2008 metų Pekino olimpiadoje ir 250 tyrimų, atliktų Londono žaidynėse.

Tyrimuose naudojami naujausi moksliniai metodai. Tikrinami sportininkai, kurie dalyvaus 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Praėjusią savaitę TOK paskelbė, kad 31 Pekino žaidynių olimpiečio dopingo testai po pakartotinio tyrimo buvo teigiami.

14 Rusijos sportininkų dopingo testai buvo teigiami, paaiškėjo pakartotinai patikrinus šios šalies atletų mėginius, paimtus 2008-ųjų Pekino olimpinėse žaidynėse. Oficialius dokumentus su įrodymais gavo Rusijos olimpinis komitetas, o antradienio vakarą įkliuvusių sportininkų pavardės buvo paviešintos ir rusų žiniasklaidoje.

Paaiškėjo, kad iš įkliuvusių rusų sportininkų net 10 jų tapo olimpiniais prizininkais. Dauguma jų – lengvaatlečiai, tačiau sąraše yra ir dvi sunkiosios atletikos atstovės. Įkliuvusių sportininkų grupė pasipuošė įvairios prabos medaliais – tarp jų yra ir aukso medalį bėgimo estafetėje (4 po 100 metrų) iškovojusi Julija Čemošanskaja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)