Šiek tiek istorijos

Atliekant archeologinius tyrimus, nustatyta, kad pirmykščiai žemės gyventojai buvo rudaakiai. Viskas pasikeitė, kai žemė susidūrė su kometa ir pakeitė savo orbitą, o kartu pasikeitė ir klimatas. Prasidėjus ledynmečiui, žmonių populiacijai iškilo grėsmė – rudaakių žmonių gyvybinės energijos nebepakako tam, kad žmonija išliktų.

Esant ekstremalioms aplinkybėms, gyviems organizmams išlikti padeda mutacija. Dėl mutacijos atsirado ir nauja energingesnių žmonių rūšis: jie lengvai pradėdavo naują veiklą, imdavosi atsakomybės už kitų žmonių likimus, o jų akys buvo fantastiškų šaltų spalvų: pilkos, žydros, mėlynos.

Pilkaakių žmonių energijos perteklius buvo atsvara rudaakių žmonių energijos trūkumui, o tai užtikrino ne tik žmonių išlikimą susiformavus naujoms klimato sąlygoms, bet ir populiacijos didėjimą.
Bėgo tūkstantmečiai. Dėl rudaakių ir mėlynakių žmonių santuokų atsirado žmonių, kurių akys įgavo kitų atspalvių: žalios, pilkai rudos, pilkai žalios, žaliai rudos ir netgi pilkai žaliai rudos.

Įdėmiai patyrinėjus šiuolaikinius pilkaakius ir rudaakius, nesunkiai galima įžvelgti du žmonių tipus, kurie elgiasi skirtingai: pirmieji linkę patys veikti, o antrieji – gauti. Kitaip sakant, pirmieji siekia išeikvoti energijos perteklių, o antrieji priešingai – kompensuoti energijos stoką kitų žmonių sąskaita.

Pirmuosius mes pavadinsime „potencialiais donorais“, o antruosius – „potencialiais vampyrais“. Žmonėms, kurių akys yra mišrios spalvos: žalios, pilkai rudos ir kt., būdinga sudėtinga energetinė orientacija: jų negalima pavadinti nei donorais, nei vampyrais. Jiems būdingos abiejų tipų savybės – priklauso nuo to, kokia koja tą dieną išlipo iš lovos.

Juodaakiai

Jų savininkai energingi, stiprūs, trykštantys gyvenimo džiaugsmu, pasižymintys iniciatyva, tačiau neramiu charakteriu. Juodos akys liudija apie žmogaus aistringumą ir polinkį dažnai įsimylėti. Tokiems žmonėms iš esmės nėra jokių kliūčių gyvenimo kelyje, siekiant geidžiamo objekto ar užsibrėžto tikslo. Nors jiems taip pat gerai pažįstamas ne tik pergalių džiaugsmas, bet ir priimtų skubotų sprendimų kartėlis. Vis dėlto jie išlieka tvirti.

Rudaakiai

Šie žmonės gamtos apdovanoti patrauklumu, jausmingumu ir aštriu protu, todėl iš prigimties yra labai temperamentingi. Apie juos galima pasakyti tai, kad tai itin greitai įsiplieskiantys asmenys, bet ir gana greitai bei lengvai pamirštantys įžeidimus. Bene didžiausiu rudaakių trūkumu galima laikyti jų gana dažnus kaprizus. Astrologai sako, kad tamsiai rudų akių žmonės – tai Saulės ir Veneros su Saturnu mišinys. Jie itin lengvai randa bendrą kalbą su kitais žmonėmis. Tokių akių savininkai greitai įsimyli, tačiau greitai įsiliepsnojusi aistra, taip pat greitai ir užgęsta.

Rudaakiai turi stipresnį imunitetą ligoms, yra atsparesni stresui. Be to, jų regėjimas paprastai aštresnis, rečiau puola akių ligos. Deja, rudų akių žmonės linkę tukti ir sirgti kraujagyslių ligomis. Pernelyg gausiai maitinantis ir geriant mažiau skysčių, inkstuose gali atsirasti akmenų. Rudaakiams nuo mažų dienų reikia daug judėti. Jei jie išmoks valdyti savo aistringą temperamentą ir nuotaikas, gali pasiekti aukštumų, nes yra stiprūs ir valingi.

Šviesiai rudos akys

Tai – drovūs, svajingi, linkę į fantazijas žmonės. Juos galima laikyti pragmatikais, be to, jie nepaprastai darbštūs ir stropūs. Šviesiai rudų akių savininkais galima pasikliauti, mat jie visada laikosi duoto žodžio. Šių žmonių pagrindinė charakterio ypatybė – aiškiai išreikštas individualumas ir noras veikti savarankiškai.

Jie dažnai labai daug pasiekia gyvenime ir sulaukia didelio pripažinimo. Šie žmonės nesitaiksto su neteisybe. Astrologai sako, kad šviesiai rudos spalvos akys – tai Saulės ir Veneros lydinys. Todėl žmonės, turintys tokios spalvos akis, stipriai išgyvena jiems padarytą skriaudą ar įžeidimą.

Mėlynakiai

Ši akių spalva susijusi su Venera, todėl mėlynakiai – romantiški, greitai pasiduodantys emocijoms, jausmingi žmonės. Jie pajėgia ne tik iki širdies gelmių įsimylėti partnerį, tačiau ir kitus pakerėti savo aistringais jausmais. Mėlynakių mintys ir elgesys dažniausiai nenuspėjamas.

Beje, šie žmonės labai atkakliai siekia teisingumo. Jie pasirengę kovoti dėl teisybės iki galo, net jei ir tektų pralaimėti. Todėl mėlynakiai – itin patikimi. Pagrindinis jų trūkumas – iš šalies atrodo išdidūs, net pasipūtę ar išpuikę. Todėl tokie žmonės linkę konfliktuoti, mėgsta pasiginčyti, skubina įvykius, kartais jiems nepavyksta suprasti svetimos problemos.

Pasak prancūzų medikų, mėlynų akių savininkai labiau linkę sirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, greičiau peršąla. Tokie asmenys greičiau pripranta prie svaigalų, jiems didesnė tikimybė susirgti priklausomybės ligomis. Mėlynakiai vaikai dažnai būna alergiški, jautrūs maistui ir ultravioletiniams spinduliams.

Tamsiai mėlynos akys

Jų spalvinė energija glaudžiai susijusi su Venera ir šiek tiek Mėnulio energija. Tokiems žmonėms būdingas užsispyrimas, tačiau kartu jie linkę į sentimentalumą. Tamsiai mėlynų akių turėtojai gana kaprizingi ir ambicingi, o jų nuotaika primena nenuspėjamą pavasarinį vėją. Šie žmonės gali ilgai nešioti savyje apmaudą. Net ir tada, kai atleidžia savo skriaudikui.

Žydros akys

Dažnai jos – apgaulingos. Tokių akių žmonės nuolat siekia užsibrėžto tikslo, jie nėra itin sentimentalūs ir jausmingi. Žydraakius sunku sugraudinti, dėl to jų nejaudina ir svetimos ašaros. Kartais juos ištinka įsiūčio priepuoliai ar be jokios priežasties užklumpa depresija. Tiesa, tokia nuotaikų kaita pasitaiko gana retai. Dažniau žydraakiai būna gana ramaus charakterio, nors ramus, pastovus gyvenimo būdas – ne jiems.

Pilkos akys

Tai labai ryžtingos ir protingos asmenybės. Jei iškyla problemų, jiems nepriimtinas „stručio metodas“. Priešingai – jie greitai ir ryžtingai sprendžia iškilusias problemas. Visgi nutinka ir taip, jog atsiduria aklavietėje, kai protas – bejėgis. Pilkos akys liudija, kad žmogus jausmingas ir smalsus. Tokiems žmonėms viskas įdomu. Be to, jiems sekasi ne tik karjera, bet ir meilė.

Pilkų akių savininkams reikia labiau saugoti kepenis, skrandį ir visą virškinimo sistemą, inkstus. Šie žmonės gana atsparūs oro permainoms, o ligos juos dažniausiai užklumpa dėl nesveikos gyvensenos. Pilkaakiams rekomenduojama vengti pervargimo, darbo naktimis. Senatvėje didesnė rizika susirgti glaukoma ar katarakta.

Tamsiai pilkos akys

Pilka spalva susijusi su Merkurijumi, o jos tamsus atspalvis rodo tai, kad tokiems žmonėms įtaką daro ir Saturnas. Tamsiai pilkų akių savininkai – užsispyrę ir drąsūs. Jie pasižymi ne tik stipria valia, bet ir kovingu bei ryžtingu charakteriu. Vis dėlto tokie žmonės gana pavydūs, nors ir stengiasi šį bruožą slėpti nuo aplinkinių. Jei jūsų partnerio ar partnerės akys tamsiai mėlynos, galite manyti, jog jums pasisekė. Mat tokie žmonės paprastai myli tik vieną kartą gyvenime.

Pilkai žalios akys

Išskirtinis šių žmonių bruožas – labai stipri valia. Tokiems asmenims įveikiamos net ir aukščiausios viršukalnės. Nors yra laikomi tyleniais, bet būtent tai ir padeda jiems pasiekti užsibrėžto tikslo. Žaliaakiai – gana permainingos asmenybės, kurios priimant svarbius sprendimus gali būti labai griežtos, net agresyvios ir nepalenkiamos.

Žalios akys

Žaliaakiai – švelnumo įsikūnijimas. Jie visados myli nuoširdžiai, karštai ir būna ištikimi savo išrinktiesiems. Draugai vertina juos už gerumą ir patikimumą, priešai neapkenčia už principingumą ir tvirtumą. Jie geri klausytojai ir patarėjai. Apskritai žalių akių žmonės – vieni geriausių partnerių. Jie – pastovūs, tačiau nestokoja ir fantazijų. Be to, puikiai susidoroja su vadovaujančiomis pareigomis.

Žaliaakių kaulų ir raumenų sistema paprastai stipresnė nei kitų, tačiau silpnokas skrandis ir plonesnė oda. Jie dažniau nei kiti gali sirgti rimtomis odos ir onkologinėmis ligomis.