J. Mourinho trenerio pareigose pakeis pirmadienį (gegužės 23-ią d.) atleistą olandą Louis van Gaalą.

Vėliau penktadienį „Manchester United“ futbolo klubo vadovybė jau oficialiai paskelbė, kad J. Mourinho tapo vyriausiuoju komandos treneriu. J. Mourinho su nauju klubu pasirašė trejų metų sutartį su galimybe likti komandoje „mažiausiai iki 2020 metų“.

Pagal žiniasklaidoje skelbiamą informaciją portugalas per metus uždirbs iki 15 milijonų svarų (apie 19,6 milijonų eurų) ir galės į žaidėjus investuoti apie 200 milijonų svarų.

Anksčiau J. Mourinho treniravo „Porto“ (Portugalija), Milano „Inter“ (Italija), Madrido „Real“ (Ispanija) ir Londono „Chelsea“ (Anglija) klubus. Iš Londono komandos jis už blogus rezultatus buvo atleistas vidury 2015-2016 metų sezono.

Jose Mourinho ir "Man United" klubo sutartis

J. Mourinho laimėjo keturių šalių – Portugalijos, Anglijos, Italijos ir Ispanijos – čempionų titulus ir šalių taures, o su „Porto“ ir „Inter“ komandomis laimėjo ir UEFA Čempionų lygos turnyrus. Beje, 2004-ais portugalo treniruojamoje komandoje žaidė ir dabartinis Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas.

Pasak britų žiniasklaidos, kartu su J. Mourinho „United“ klubą gali papildyti ir Zlatanas Ibrahimovičius, kuris yra pranešęs apie tai, kad palieka „Paris Saint Germain“ (Prancūzija) ekipą.

Gegužės 23-ią dieną „Manchester United“ oficialiai pranešė, kad atsistatydino buvęs ekipos treneris L. van Gaalas. Praėjusį sezoną „raudonieji velniai“ Anglijos čempionate užėmė tik penktą vietą, bet iškovojo Futbolo asociacijos (FA) taurę.

Anksčiau buvo rašoma, kad J. Mourinho sutarties su „Manchester United“ klubu suma – 75 mln. svarų (98,54 mln. eurų). Dar 4 mln. svarų (5,26 mln. eurų) portugalas, neva, turėtų gauti už tai, kad nutraukė derybas su kitomis komandomis, siūliusiomis jam darbą.

Tačiau dabar jau aišku, kad šios sumos smarkiai skiriasi nuo oficialiai paskelbtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)