DELFI skaitytoja Kristina ją nustebinusį patiekalą ironiškai pavadino „Batono trupiniu“. Moteris rašė, kad neva patiekalo sudėtis – kopūstų salotos, bulvių košė ir pakepintas batonas. „Įdomu būtų sužinoti šio „gurmaniško“ patiekalo kainą“, – stebėjosi DELFI skaitytoja Kristina.

Kaip paaiškėjo, patiekalas, kuriuose skundėsi moteris, Abromiškių ligoninėje iš tiesų siūlomas ir yra patvirtintas dietologų – tiesa, jo sudėtis yra kitokia nei nurodyta skaitytojos, o jis pats vadinamas „Jūratės“ kotletu.

Abromiškių reabilitacijos ligoninės Sveikatos priežiūros vadybininkė Inesa Šalkauskienė išsamiai paaiškino, kaip jis gaminamas.

„Taip, šis patiekalas yra Abromiškių reabilitacijos ligoninės valgiaraštyje. Pateiktoje nuotraukoje matome, kad gaminys buvo vaikų skyriuje. Šio patiekalo pavadinimas yra kotletas „Jūratė“, tiesa, nuotraukoje jis gerokai apvalgytas, tad nelabai suprantama, kodėl fotografuota pusė patiekalo? – stebėjosi I. Šalkauskienė. – Patiekalas gaminamas iš vištienos šlaunelių mėsos pridedant grietinės, kiaušinių ir prieskonių. Gautas pusgaminis apvoliojamas padžiovinto batono juostelėse ir kepamas orkaitėje. Pusgaminio masė – 130 g, pagaminto kotleto išeiga – 115 g. Periodiškai ir pasirinktinai valgyklos administratorė atlieka gaminamų patiekalų kontrolinius svėrimus. Vištienos kotleto "Jūratė" kontroliniai svėrimai atlikti š.m. vasario 22 d., balandžio 1 d., gegužės 23 d., svorio neatitikimų neužfiksuota. Paskutinį kartą šis patiekalas gamintas gegužės 23 d., iš viso 118 porcijų (12 porcijų ligoninės darbuotojams). Nei iš pacientų, nei iš ligoninės darbuotojų pastabų ar nusiskundimų negauta.“

Pasak I. Šalkauskienės, vištienos kotletas „Jūratė“ įtrauktas į valgiaraščius remiantis bendrovės „Ad Infinitum“ išleista knyga „Pusryčiai, pietūs, vakarienė“, kuri skirta ikimokyklinio amžiaus vaikų įstaigų maitinimo organizavimui, konsultuojantis su Visuomenės sveikatos centro gydytojais. I. Šalkauskienės teigimu, patiekalo kainą virtuvės administratorė tikrai būtų pasakiusi, jei tik to būtų jos klausta.

„Abromiškių reabilitacijos ligoninėje patiekalai tiek suaugusiųjų, tiek vaikų skyriaus pacientams gaminami pagal sudarytus ir patvirtintus 13-os dienų valgiaraščius. Valgiaraščius kiekvienai dienai sudarinėja dietistė, juos peržiūri ir tvirtina gydytoja dietologė“, – paaiškino ligoninės sveikatos priežiūros vadybininkė.

Norite pasidalyti savo įamžintų pietų, patiekalo nuotrauka, kurio kaina nustebino ar pradžiugino? Siųskite ją el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Pietūs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)