Interjero namų „Isto“ projektų vadovas A. Jankauskas tikino, kad kai kurių lietuvaičių stalus jau puošia šių kūrybos namų porcelianiniai indai, tačiau prasitarė, kad nevalia šių kūrinių vadinti tiesiog indais. Auksu ar platina puoštos lėkštės, išskirtinės kokybės porcelianas, kruopštus darbas ir rūpestis kiekvienai detalei šiuos indus paverčia meno kūriniais ir vertybėmis, kurias norisi palikti ateinančioms kartoms.

„Vienos lėkštės kaina gali svyruoti nuo 50 iki 400 eurų. Tiesa, 400 eurų kainuos tokia, kuri puošta platina ar auksu“, – kainas įvardijo A. Jankauskas. Vis dėlto, jo teigimu, tokios kainos neatbaido klientų: „Tokį porcelianą renkasi tie, kurie neklausia kainų ir į tai žiūri kitaip, vertina tai kaip meną“.

Andrius Jankauskas

Anot pašnekovo, vieni renkasi visą servizą, kitiems labai svarbu turėti ypatingus indus tradicinei sekmadienio arbatai. „Ieškantys šio porceliano dažniausiai jau ateidami pas mus žino, kokios paskirties indų jiems reikia“, – šyptelėjo A. Jankauskas.

Šventę gėlėmis išpuošęs Mantas Petruškevičius pasakojo, kad gavęs užsakymą, pirmiausia pasidomi, ką jo gėlės turės puošti: „Pirmiausia klausiu, kokios bus staltiesės, koks stalas, aplinka, indai, taurės. Žinote, indai sudaro visą dekoro pagrindą – gėlės tik papildo. Mokėjimas gražiai, o ne buitiškai viską paserviruoti tikrai duoda daug. Žinoma, ne visada visiems tai pavyksta, bet žinoti reikia. Prie prezidentinio ar karališko stalo ne visi moka net ir pasėdėti, o tai, ką matome šį vakarą, išties yra karališka“.

Mantas tikino, kad tokie porcelianiniai indai, kuriuos pristatė šįvakar, yra istorija ir vertybė, o ne tiesiog indai.

Manto Petruškevičiaus floristika

Lietuvoje floristikos kultūrą į prabangos lygmenį pakėlęs Mantas savo grožybėmis puošia ne tik lietuvaičių šventes. „Teko dirbti ir Londone, ir Paryžiuje, ir Kanuose. Ten prasčiau nebuvo, o Lietuvoje yra sudėtingiau. Net ir vadinamas elitas ne visada gali sau leisti įsigyti tokius indus. Kalbant apie vestuves... Ne. Kol kas aš prisitaikau prie tos klasikinės ir kuo įmanoma prestižinės buities... Kad Lietuvoje vyktų tikrai prabangios vestuvės? To dar nebuvo. Manau, kad teks dar daug metų padirbėti, kad turėtume tikrai prabangias ir pasaulinio lygio prekės ženklų indais bei taurėmis puoštas vestuves“, - kalbėjo Mantas.

„Žinote, čia ant stalo stovi prabangūs dalykai... Kartais vestuvės gali kainuoti tiek, kiek kelios lėkštės, bet tai yra menas“, - šyptelėjo floristas.

Išskirtinio vakaro akimirkos, kuriame apsilankė būrys Lietuvos garsenybių - nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)