Apie tai informuoja Finansų informacijos bendrovė „MarketWatch“ remdamasi banko ataskaita.

Savo prognozę ekspertai grindžia tuo, kad šalyse, nepriklausančiose Naftą eksportuojančių šalių organizacijai (OPEC), sulėtėjo gavybos augimo tempai. Be to, šiais metais užfiksuoti rimti tiekimo iš Nigerijos, Libijos ir Kanados trikdymai. Kaip pastebima finansų grupės ataskaitoje, artimiausioje ateityje naftos kainos neturėtų mažėti.

Analitikų nuomone, 50 dolerių už barelį riba gali būti pasiekta ir anksčiau nei trečiąjį šių metų ketvirtį. Savo ankstesnėje prognozėje ekspertai skelbė, kad pasiekti tokį kainų lygį anksčiau nei ketvirtąjį šių metų ketvirtį vargu ar įmanoma. Ankstesnėmis prognozėmis 60 dolerių už barelį lygis galėjo būti pasiektas iki 2017 m. pabaigos.

„Citigroup“ ekspertų manymu, šviesiosios WTI naftos kaina peržengs 50 dolerių už barelį ribą jau baigiantis šiems metams, o iki kitų metų pabaigos šios naftos rūšies kaina turėtų pasiekti 61 dolerį už barelį.

Antradienį 16.10 val. Lietuvos laiku „Brent“ naftos kaina siekė 48,57 dolerio už barelį. Šviesiosios JAV naftos WTI ateities sandorių kaina sudarė 48,50 dolerio už barelį.

Neseniai naftos kainos prognozę pagerino ir banko „Goldman Sachs“ analitikai. Jų prognozėmis, šiais metais vidutinė „Brent“ naftos barelio kaina sieks 45 dolerius (anksčiau prognozuotas 39 dolerių rodiklis). „Goldman Sachs“ pakėlė ir WTI naftos barelio prognozę – nuo 38 iki 45 dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)