Pirmą kartą bus skirta ir 100 tūkst. moterų prezervatyvų, o kiti 350 tūkst. bus prezervatyvai vyrams.

Pasak Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK), šis bendras skaičius yra tris kartus didesnis, negu buvo 2012 metų Londono olimpiadoje.

Sportininkams bus skirti ir 175 tūkst. paketų lubrikantų. TOK ragina 10,5 tūkst. sportininkų, trenerių ir aptarnaujančio personalo narių laikytis saugaus sekso taisyklių. Prezervatyvus bus galima įsigyti nemokamai sportininkų olimpinio kaimelio medicinos centre ar iš specialių savitarnos automatų.

Olimpinis kaimelis bus atidarytas rugpjūčio 5-ą dieną. Nėra aišku, ar tokios kontraceptinės priemonės yra susijusios su Zika viruso plėtra Brazilijoje. Virusą perneša moskitai, bet juo galima užsikrėsti ir lytiniu keliu.

Brazilų leidinys „Folha de S. Paulo“ rašo, kad nuo 2000-ų metų Sydnėjaus olimpiados nuo 100 tūkst. iki 150 tūkst. prezervatyvų būdavo skirta olimpiečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)