Šalia centrinio Nidos paplūdimio bene dvidešimt metų stūkso griuvėsiai. Sovietmečiu čia buvo pradėta statyti 400-tų vietų vasaros valgykla poilsiautojams. Iki nepriklausomybės pastatyti nespėta – pastatas baigia užaugti mišku.

Daugelį metų apie būtinybę statyti Jūros terapijos centrą kalbanti Neringos valdžia jį įkurdinti planuoja būtent šalia griuvėsių. Tačiau panašu, kad išsvajotosios statybos greit dar neprasidės – po pokalbių su galimais investuotojais aiškėja, kad objektas jiems nepatrauklus.

„Dauguma verslo ar investuotojų šitos nuomonės atsisakė, nuo jos bėga, nes intensyvumas yra mažas, aukštis ribojantis – iki 9 metrų – be poilsio paskirties pastatų. Daugumos nuomone buvo, kad jis negalės pilnai funkcionuoti", – teigė Neringos vicemeras Dovydas Mikelis.

Planuoti viešbutį numatytoje teritorijoje neleidžia Kuršių nerijos nacionalinio parko apsaugos reglamentai. O kitose šalyse daugiau nei pusę baseinams išlaikyti reikalingos sumos esą sudaro pajamos būtent iš nakvynės ir kitų paslaugų. Todėl panašūs centrai yra arba dotuojami valstybės, arba būna didžiulio poilsio komplekso su viešbučiu dalimi.

Svarstyta, kad galbūt jau valdantys viešbučius Nidos verslininkai susidomėtų galimybe investuoti į terapijos centrą prie jūros.

„Norinčių tikrai būtų ir jų yra. Tiesiog Nidos verslininkams gal tai yra gan didelė finansinė našta ir gan didelė rizika. Mūsų verslas yra tikrai smulkus verslas. Lengviau būtų panašaus verslo tinklams ar operatoriams iš šalies", – kalbėjo viešbučio „Jūratė“ vadovas Gytis Vaičikauskas.

Pasak verslininkų, terapijos centras su baseinais, kitomis sveikatinimo paslaugomis patrauklus poilsiautojams būtų rudenį ir žiemą. Kai dažniausiai – tokiu metu – dauguma viešbučių užsidaro, o kad galėtų veikti visus metus, turėtų daug investuoti savame kieme.

Savivaldybė nusiteikusi inicijuoti Neringos Bendrojo ir Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo planų pakeitimą, kuris leistų čia statyti ir viešbutį. Tačiau tam reikės Vyriausybės nutarimo, todėl sprendimo anksčiau nei per metus vargu ar galima tikėtis.