Ingredientai

Jei laikotės dietos, žinote, kad saldumynų reikia vengti. Tačiau, tai ko negalima, norisi dar labiau.

Gaminimo eiga

Dietologai sutaria, kad jokia dieta nebus veiksminga, jei stipriai bus apribojamos kalorijos ir iš valgiaraščio išbraukiami mėgstamiausi patiekalai. Todėl, jei be saldumynų negalite gyventi, bet norite numesti svorio, rinkitės tuos saldumynus, kurie yra pakankamai sveiki ir draugiški figūrai.

Vaisiai. Juose pakankamai daug natūralaus cukraus. Tačiau vaisiuose taip pat daug ląstelienos, naudingų vitaminų ir vandens. Rekomenduojama po pietų suvalgyti obuolį, kriaušę, saujelę vynuogių ar meliono riekelę. Vasarą galima rinktis šaldytus vaisius (pabandykite šaldymo kameroje užšaldyti vynuoges arba šilauoges). Žiemą itin tinka orkaitėje kepti obuoliai. Beje, džiovinti vaisiai užkandžiams ar desertui visiškai netinka.

Šaldytas jogurtas ar šerbetas. Ir vienas, ir kitas nėra tokie riebūs ir neturi tiek daug cukraus kaip paprasti ledai. Kuo puikiausiai tiks vasaros desertui. Svarbiausia rinktis be jokių priedų. Be to, šerbetą visai paprasta pasiruošti ir namuose. Elektriniu trintuvu iki tyrės sutrinkite vaisių minkštimus ar uogas (galite sumaišyti ir kelis skirtingus), supilstykite į specialias formeles ledams (jei neturite, pilkite į silikonines keksiukų formeles) ir dėkite į šaldymo kamerą.

Juodasis šokoladas. Kuo daugiau procentų kakavos, tuo geriau. Drąsiai galite mėgautis šokoladu, kuriame kakavos virš 70 proc. Per dieną tokio šokolado leidžiama pasmaguriauti iki 30 g. Taip pat išbandykite naminį karštą šokoladą: į lieso pieno puodelį įberkite didelį šaukštelį natūralios kakavos miltelių (jie turi būti nesaldūs) ir pakaitinkite (pienas turi būti karštas, bet neužviręs).

Pieno ir banano kokteilis. Suplakite bananą su liesu pienu ir šaukštu sėlenų. Bus ne tik saldu, bet ir sotu. Šį gardėsį verta rinktis vietoj vakarienės, kai nesinori nieko sunkaus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai