Kitą čempionato dieną mūsų rinktinės nariai pradėjo užtikrinta Klaudijos Tvaronavičiūtės (-53 kg) pergale 6:0 prieš Izraelio atstovę Sharabi Yarden. Deja, kitoje kovoje teko nusileisti prancūzei Florane Liborio rezultatu 1:5. Vėliau prancūzė iškovojo bronzos medalį.

Svorio kategorijoje -68 kg Aurimas Klemas pirmoje kovoje įveikė Airijos atstovą Conorą Grassicką 5:2. Aštuntfinalyje A. Klemo laukė labai permaininga kova su Kipro sportininku Christosu Pilavakiu, kuri pasibaigė lygiu rezultatu 10:10 ir tik po pratęsimo lietuvis iškovojo pergalę.

Tai jam atvėrė kelią į pusfinalio kovą dėl medalio su Adnanu-Karimu Hamza iš Vokietijos. Pusfinalis vyko apylygiai, bet antrame kėlinyje A. Klemas patyrė traumą, dėl kurios gydytojai neleido tęsti kovos.
Vėliau Vokietijos atstovas užėmė antrą vietą, tik finale nusileidęs olimpiniam ir pasaulio čempionui Servetui Tazegului iš Turkijos.

„Penkta vieta Europos čempionate - tai pasiekimas, kurį mes planavome, ir, stebint mūsų rinktinės rezultatų dinamiką, galime tikėtis, kad medalis tikrai ne už kalnų. Juo labiau, kad mūsų sportininkai tik visai neseniai iš jaunių perėjo į suaugusių kategoriją“, – pažymėjo Lietuvos taekvondo federacijos (LTF) generalinis sekretorius ir rinktinės vyriausiasis treneris Žymantas Bražiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)