Be Lietuvos rinktinės, čempionate dalyvaus Japonijos, Didžiosios Britanijos, Kroatijos, Estijos ir Nyderlandų rinktinės.

Jaunimo iki dvidešimties metų (U-20) rinktinė šių metų gruodį 2017 metų pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės kovas žais Estijoje, Taline. Čempionate lietuvių varžovais bus Japonijos, Estijos, Kroatijos, Nyderlandų ir Rumunijos rinktinės.

U-18 rinktinės varžybų vieta 2017 metų pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono B grupėje paaiškės vėliau. Čempionatą rengti norėjo net 5 šalys, tarp jų ir Lietuva, o IIHF linkusi šį čempionatą skirti 2018 metų žiemos olimpiadai besiruošiančiai Korėjai. Tačiau varžybų dalyvės paprašė kelionės kompensacijos tokiai tolimai išvykai ir IIHF klausimo sprendimą nukėlė iki pusmetinio IIHF kongreso rugsėjį.

U18 rinktinės varžovai bus Korėjos, Rumunijos, Didžiosios Britanijos, Kroatijos ir Estijos rinktinės.

„Lietuva yra pateikusi kandidatūrą 2017 metais organizuoti U-18 pasaulio čempionatą Elektrėnuose, tačiau galutinis sprendimas nukeliamas į rudenį. Panašu, kad teisė bus suteikta Korėjai, nes šis turnyras taptu vienu iš dviejų ruošiantis olimpinėms žaidynėms Pjongčange. Tokį sprendimą kviečia palaikyti ir IIHF prezidentas Rene Faselis.

Jaunimo U-20 čempionatas įvyks pas kaimynus Estijoje, Taline. Manau, kad tai optimaliausias sprendimas mums dėl atstumo, arenos ir visu organizavimo sąlygų, kurias suteikia estai. Gera žinia musu gerbėjams Didžiojoje Britanijoje – jie kitais metais balandžio mėnesį galės gyvai palaikyti nacionalinę rinktinę Belfaste. Britai net 25-erius metus sieke teisės organizuoti vyru čempionatą ir šiemet jiems tai pavyko. Be jokios abejones organizatoriai akcentuoja, kad namu sienos padės pagaliau užimti pirmą vieta. Labai tikiuosi ir linkiu, kad lietuviai fanai būtų šeštu rinktinės žaidėju Belfaste“, - po čempionatų skyrimo ceremonijos sakė asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ prezidentas Petras Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)