„Su nusivylimu turiu pranešti, kad nusprendžiau šiemet nežaisti Prancūzijos atvirame čempionate. Mano bendras fizinis pasirengimas progresavo, bet iki šiol nesijaučiu visu 100 procentų pasiruošęs. Jaučiu, kad be reikalo rizikuočiau žaisdamas šiame turnyre, nes nesu tikrai tam pasirengęs. Šis sprendimas man buvo nelengvas, bet aš jį priėmiau tam, kad būčiau tikras, kad galėsiu baigti šį sezoną ir tai padės pratęsti mano karjerą. Kaip nuolat lieku motyvuotas (...), o mano tikslas yra pasiekti geriausią fizinę formą iki „ATP World Tour“ serijos turnyrų ant žolės. Atsiprašau mano fanų Paryžiuje, bet labai tikiuosi sugrįžti į „Roland Garros“ 2017 metais, - sakoma R. Federerio pranešime.

R. Federerį kamuoja nugaros skausmai. Dėl to jis nežaidė „Masters“ serijos turnyre Ispanijos sostinėje Madride.

R. Federeris Prancūzijos atvirą teniso čempionatą laimėjo vieną kartą – 2009 metais. Pastarąjį kartą šveicaras praleido „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrą tik 1999-ais, kai, būdamas 18-os metų, neįveikė JAV atviro čempionato atrankos varžybų. Vėliau R. Federeris dalyvavo visuose 65-iuose (!) serijos turnyruose iš eilės ir tai yra rekordas (vadinamos Atviros eros).

R. Federeriui taip pat priklauso ir 17-os pergalių „Didžiojo kirčio“ serijos varžybose rekordas.

Prancūzijos atviras teniso čempionatas – antras „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos sezono turnyras iš keturių. Jis vyks gegužės 22-ą – birželio 5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)