„Smagu, kad Lietuvoje pirmą kartą vyks Europos čempionato turnyras. Tai mums yra didelis įvykis ir tikimės, kad Alytuje susirinks daug žiūrovų iš visos Lietuvos, o rinktinė pademonstruos neblogus rezultatus bei pateks į kitą etapą“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Lietuvos rinktinės narės džiaugėsi gera komandos atmosfera ir yra nusiteikusios kautis dėl aukščiausių vietų.

„Viskuo esame patenkintos. Turėjome gerą pasiruošimo procesą, įvairias draugiškas rungtynes, išbandėme Alytaus salę. Šį savaitgalį žaidėme labai naudingas rungtynes Danijoje, išvengėme traumų, viską atidirbome visu 100 proc. Manyčiau, kad mūsų grupėje favoritėmis bus juodkalnietės. Tai – tikrai aukšto lygio komanda. Bosnės taip pat pajėgios, nes turi stiprias tradicijas. Su norvegėmis esame panašaus lygio. Turime drąsų tikslą ir bandysime jį pasiekti“, - teigė Lietuvos rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė.

Viena labiausiai patyrusių Lietuvos rinktinės narių - Belgijoje žaidžianti Erika Kliokmanaitė. Ji džiaugėsi, kad mūsų šalies tinklinio lygis auga.

„Man didelė garbė atstovauti Lietuvai ir matyti kaip tinklinis eina į priekį. Žaidėjos šiek tiek keičiasi, yra daug jaunų tinklininkių, kurios dar kol kas neturi daug patirties, bet yra žiūrima į ateitį. Turnyre Alytuje daug ką lems komandos bendravimas tarpusavyje. Esame vieningos ir tai turėtų atsispindėti aikštelėje“, - kalbėjo E. Kliokmanaitė.

Kad Lietuvos rinktinės nuotaikos yra kovingos patvirtino ir Lietuvos rinktinės kapitonė Viltė Makauskaitė.

„Namuose laukiame kuo didesnio sirgalių palaikymo, nes tai padės mums žaisti dar geriau. Nuotaikos teigiamos, visos labai laukiame rungtynių ir norime laimėti.“

Lietuvos rinktinės sudėtyje žaidėjos iš Kauno „TK Kauno“, Jonavos „Achemos-KKSC“ ir Vilniaus „Tauro-VTC“ bei iš užsienio atvykusios E. Kliokmanaitė, Monika Šalkutė ir Neringa Grikštaitė.

Penktadienį Lietuvos rinktinė žais su Juodkalnija, šeštadienį - su Norvegija, sekmadienį - su Bosnija ir Hercegovina. Visų Rungtynių pradžia - 18 val.

Į kitą etapą pateks dviejų atrankos grupių nugalėtojos ir geriausia antrąją vietą užėmusi ekipa.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Raimonda Strelkauskaitė;
Gintarė Mackevičiūtė;
Erika Kliokmanaitė;
Akvilė Kontvainaitė;
Karolina Uvarovaitė;
Monika Šalkutė;
Rūta Staniulytė;
Viltė Makauskaitė (kapitonė);
Agnė Daunytė;
Ieva Kazuraitytė;
Neringa Grikštaitė;
Inga Vainilavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją