Lietuvai čempionate atstovavo 23 sportininkai iš 5 klubų: Vilniaus kovos menų centro „Smauglys“, „Warriors Team“, „Pankratos“, Kauno „Ottso Gym“ ir Plungės „Riterio“.

Iš viso turnyre dalyvavo apie 200 sportininkų iš 11 šalių, pirmąją dieną jie varžėsi pagal graplingo (leidžiami tik imtynių veiksmai) taisykles, o antrąją – pagal pankrationo (leidžiami imtynių veiksmai ir smūgiavimo technika).

Pirmją dieną lietuviai iškovojo 8 apdovanojimus. Jaunimo amžiaus grupėje (iki 18 metų) čempionu tapo Edgaras Jakubickis (virš 70 kg; „Warriors Team“), antrąsias vietas užėmė Deividas Žukauskas (virš 70 kg; „Riteris“) ir Albertas Lukoitas (iki 70 kg; „Warriors Team“), o trečiąją – Robertas Pilatas (iki 70 kg; „Warriors Team“).

18-mečių ir vyresnių sportininkų grupėje Lietuvos atstovai (visi iš „Smauglio“) užėmė 4 prizines vietas. Konstantinas Mokšinas (iki 60 kg), Laimonas Stančikas (iki 70 kg) ir Tadas Lilionis (iki 80 kg) tapo čempionais, o Tomas Smirnovas (iki 80 kg) – vicečempionu.

Kovojant pagal pankrationo taisykles lietuvių laimėjimai jaunimo amžiaus grupėje buvo dar gausesni. Čempionais tapo Marius Juckevičius (iki 40 kg; „Pankratos“) ir D. Žukauskas (iki 82 kg; „Riteris“), vicečempionais – Mantas Selvenis (iki 56 kg; „Riteris“), R. Pilatas (iki 68 kg) ir E. Jakubickis (virš 82 kg; „Warriors Team“), o trečiąsias vietas užėmė Tomas Vilkinas (iki 62 kg; „Warriors Team“) ir Mantas Žukauskas (virš 82 kg; „Riteris“).

18-mečių ir vyresnių sportininkų grupėje šį kartą pavyko iškovoti tik du apdovanojimus: Martynas Girskis (iki 85 kg; „Otso Gym“) tapo čempionu, o Ruslanas Petkevičius (iki 95 kg; „Warriors Team“) – vecečempionu.

Komandinėje įskaitoje pirmąją dieną lietuviai užėmė antrąją vietą, o antrąją dieną – trečiąją. Bendrojoje turnyro įskaitoje lietuviai liko antri ir buvo apdovanoti papildoma gražuole taure.

„Varžybos vyko sklandžiai ir kovingai, rezultatais esame patenkinti, – sakė vienas lietuvių trenerių, Lietuvos pankrationo federacijos viceprezidentas Darius Karanauskas. – Džiugu, kad prie veiklos prisijungia ir tarptautiniuose pankrationo turnyruose dalyvauja vis daugiau Lietuvos klubų. Turime puikius jaunus sportininkus, kurie greitai tobulėja. Galiu tik palinkėti jiems toliau kelti savo meistriškumą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją