Ingredientai

Kiekviena šeimininkė turi savo gudrybių, kurios padeda jai pagaminti skanesnį patiekalą. Jūsų dėmesiui – 9 patarimai, kurie pravers kiekvieniems namams.

Gaminimo eiga

- Gaminant varškėčius, į varškės, kiaušinių ir miltų mišinį reikia įpilti šiek tiek aliejaus. Varškėčiai bus puresni ir skanesni.

- Verdant šaltieną iš bet kokios mėsos, rekomenduojama vandenyje kartu virti odelių nuo lašinių (dorojant mėsą jas reikia nupjauti ir užšaldyti). Šaltiena bus tiršta, nes odelėje daug standinančių medžiagų.

- Barščių paslaptis: burokėlius barščiams reikia nulupti ir virti nepjaustytus sultinyje visą laiką, kol verda sultinys. Tada mėsą ir burokėlius reikia išimti, sultinį perkošti ir virti barščius kaip įprasta, tik pačioje virimo pabaigoje virtus burokėlius reikia sutarkuoti stambia tarka ir sukrėsti į jau išvirusius barščius. Dar kartą užvirti ir išjungti. Tokiu būdu išvirtų barščių skonis būna ypatingas, labai graži spalva.

- Kepant atvirą pyragą su vaisių ar uogų įdaru, sultys orkaitėje išteka ant skardos ir pridega. Bet yra išeitis: į įdarą įbeskite kelis tuščiavidurius makaronus: verdančios sultys pakils šiais vamzdeliais, o iš pyrago neišsilies. Iš iškepusio pyrago makaronus reikia išimti.

- Jei agurkai kartūs, juos galima trumpam įmerkti į pieną, įbėrus šiek tiek cukraus. Kartumas išnyks.

- Kad kruopose neįsiveistų vabaliukų, į juos įdėkite kelis metalinius butelių kamštelius.

- Skiltelė svogūno, įdėta į šaldytuvą, sugers visus nemalonius kvapus.

- Prieskoniams kenkia: šviesa, aukšta temperatūra, per didelė drėgmė. Prieskonius reikia laikyti sandariai uždarytuose, neperšviečiamuose keraminiuose, porcelianiniuose arba tamsaus stiklo induose. Kiekvienos rūšies prieskoniai turi būti laikomi atskirame inde, toliau nuo viryklės.

- Negalima berti prieskonių iš indelio, kuriame jie laikomi, tiesiai į puodą su verdančiu patiekalu, nes prieskoniai sugers garų drėgmę ir praras savo kokybę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai