„Stebint, kaip ji mėgina atidaryti šampano butelį, norėjosi kikenti. Tada ji pakėlė taurę su savo močiute ir padėjo atgal, nes Rio jau tik už 80 dienų. Europos auksas šiandien, o rytoj – vėl prie darbo“, – socialiniame tinkle „Facebook“ brūkštelėjo R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas.

Kaunietė finale nuotolį įveikė per 1 min. 06,17 sek. ir atlaikė antroje vietoje finišavusios islandės Hrafnhildu Luthersdottir (1:06,45 min.) ataką. Trečia liko britė Chloe Tutton (1:07,50 min.).

R. Meilutytei per iškilmingą apdovanojimo ceremoniją buvo įteiktas aukso medalis, jos garbei skambėjo Lietuvos himnas, o į baseino palubes kilo Trispalvė. Tribūnose dukrą su pergalę sveikino tėvas Saulius Meilutis su žmona Rasa, močiutė ir būrys lietuvių aistruolių.

R. Meilutytei grąžintos J. Jefimovos paliktos skolos

Trečiadienį R. Meilutytė gavo aukso medalį dar neplaukusi finale. Tačiau tai buvo medalis už kitą čempionatą. Europos plaukimo federacijos vadovas Paolo Barelli įteikė lietuvei 2013 metais Herninge (Danija) iškovotą Europos čempionės medalį už pergalę plaukiant 50 metrų krūtine. Medalį turėjo grąžinti rusė Julija Jefimova, diskvalifikuota už dopingo vartojimą.

„Smagu gauti medalį, bet momentas jau praėjo. Būtų daug smagiau girdėti Herninge trečią kartą grojant Lietuvos himną“, – sakė R. Meilutytė.

Medalį danai pagamino iš naujo, nes jis, neva, dingo Rusijoje. Pagaminti medalį iš naujo reikėjo daug laiko, nes medalius po vieną gamino menininkas. Herninge 25 metrų baseine vykusiame Europos čempionate lietuvė iškovojo tris aukso medalius: 50 ir 100 metrų krūtine ir 100 metrų kompleksiniu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)