Vilniečius, kaip ir praėjusį savaitgalį taurės varžybų finale Telšiuose, vėl išgelbėjo Linas Klimavičius, pelnęs pergalingą įvartį smūgiu galva po kampinio 42-ą minutę.

Žalgiriečiai iškovojo aštuntą pergalę šį sezoną, surinko 25 taškus ir įsitvirtino trečioje turnyro lentelės vietoje.

Jonaviškiai patyrė šeštą nesėkmę ir su 12 taškų lieka penkti.

Kitoje trečiadienio vakaro dvikovoje Marijampolės „Sūduva“ namuose jėgas išbandė su Kauno „Stumbru“ ir kiek netikėtai pralaimėjo svečiams 0:1 (0:1). Vienintelį ir pergalingą įvartį 20-ą minutę įmušė brazilas Eduardo Farias.

Rezultatai:

Jonavos „Lietava“ 0 - 1 Vilniaus „Žalgiris“

42' Linas Klimavičius [0 - 1]

„Lietava“: G. Kvedaras, J. Aleksandravičius, M. Dūda, A. Šušnjaras, V. Borovskis, A. Rocys (89 min. A Paškevičius), M. Ganusauskas (72 min. D. Galkevičius), T. Salamanavičius, Td. Eliošius, Savio, L. Stonkus.

„Žalgiris“: A. Vitkauskas, E. Vaitkūnas, M. Mbodjis, L. Klimavičius, A. Korsakas, M. Matošas (70 min. Elivelto), M. Kuklys, Eltonas, V. Lukša, J. Chula (58 min. J. Lasickas), S. Stankevičius (84 min. L. Pilibaitis).

Marijampolės „Sūduva“ 0 - 1 Kauno „Stumbras“.

20' Eduardo Farias [0 - 1]

90+2' Vilius Armanavičius („Stumbras“) - raudona kortelė

„Sūduva“: I. Kardumas, M. Činikas, D. Isoda, V. Slavickas, M. Jablanas, V. Baranovskis (67 min. A. Jankauskas), E. Veliulis, K. Chvedukas, A. Kecapas, N. Jamakas (80 min. D. Antanavičius), K. Laukžemis (41 min. P. Janušauskas).

„Stumbras“: A. Sikorskis, A. Račkus, F. Floresas, R. Sadauskas, V. Armanavičius (69 min. E. Skripkinas), K. Janonis, G. Russo (55 min. K. Upstas), N. Mačiulis, A. Basitas, R. Vėževičius (58 min. K. Eriba), Eduardo.

Vėl įmušęs gynėjas padovanojo „Žalgiriui“ pergalę ir Jonavoje

Pergalingą įvartį LFF taurės finale pelnęs L. Klimavičius po trijų dienų atvedė Vilniaus „Žalgirį“ į pergalę ir „SMScredit.lt A lygos“ 12-e ture. Sostinės komanda svečiuose neišnaudojo net kelių puikių progų, bet įveikė „Lietavą“ minimaliu rezultatu 1:0 (1:0) ir į namus parsivežė svarbius tris taškus, neleisdama turnyro lentelėje atitolti čempionate pirmaujančioms komandoms.

Po LFF taurės finalo svečių vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas leido pailsėti keliems pagrindiniams žaidėjams, todėl savo progos sulaukė pirmas rungtynes lygoje žaidęs Aldas Korsakas ir paprastai nuo suolo kylantys Simonas Stankevičius ir Jorge Chula.

„Žalgiris“ mačą pradėjo labai aktyviu spaudimu, priversdavo jonaviškius suklysti pavojingose vietose netoli jų baudos aikštelės ir stengėsi greitai kontratakuoti. Jau 8-ą mačo minutę įmušti privalėjo Mantas Kuklys, kai perėmę kamuolį žalgiriečiai surengė žaibišką išpuolį, tačiau visiškai laisvas saugas pasiuntė kamuolį šalia virpsto. Vėliau gerą momentą turėjo virš vartų mušęs Vytautas Lukša, tiesiai į Giedrių Kvedarą pataikė ir savo laimę smūgiu iš toli pabandęs Marinas Matošas.

Sužaidus pusvalandį, sausakimšame stadione nuvilnijo atodūsis, kai sėkmė nusišypsojo „Žalgiriui“. Laurynas Stonkus užklupo kiek nepasiruošusį Armantą Vitkauską tolimu smūgiu. Kamuolys nuo vartininko rankų atsimušė į skersinį ir paliko aikštę. Pakėlus kampinį, į vartus nepataikė Tomas Salamanavičius.

Nors, artėjant pertraukai, atrodė, kad iniciatyvą perėmė „Lietava“, vis dažniau priartėdavusi prie svečių vartų, į priekį išsiveržė sostinės komanda, kai kampinio metu M. Kuklio perduotą kamuolį galva į tinklą pasiuntė L. Klimavičius.

Antro kėlinio pradžioje komandos apsikeitė pavojingomis atakomis. Iš pradžių kampinio metu į vartus nepataikė T. Salamanavičius. „Žalgiris“ atsakė gražia ataka, o S. Stankevičiaus smūgį atrėmė patikimai sužaidęs G. Kvedaras.

„Lietavos“ vartininkas dar kartą gelbėjo komandą, kai po perdavimo iš gilumos jo vartams vėl grasino Martyną Dūdą aplenkęs S. Stankevičius, bet jonaviškis pirštų galais kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Netrukus G. Kvedaras pademonstravo dar vieną stebuklą. Justas Lasickas idealiu perdavimu padarė viską, kad įmuštų M. Kuklys, tačiau Jonavos komandos vartininkas neįtikėtinos reakcijos dėka kamuolį sugavo.

Progos neišnaudojo ir V. Lukša. Puikiu reidu įsiveržęs į baudos aikštelę, saugas stipriu šūviu iš aštraus kampo į vartus nepataikė, bet privertė G. Kvedarą kamuolį palydėti šuoliu. Vėliau vartininkui į pagalbą atskubėjo ir S. Stankevičiaus šūvį į užribį nukreipė Artūras Rocys.

Neturėdami ko prarasti, jonaviškiai nuskubėjo į priekį. Paskutinę minutę tik ką aikštėje pasirodęs Arnas Paškevičius savo pirmu lietimu galėjo išlyginti rezultatą, bet jo pavojingą smūgį atrėmė puikiai sužaidęs A. Vitkauskas.

Jau per teisėjo kompensuotą laiką žalgiriečiai trise iššoko prieš vieną aikštės šeimininkų gynėją, tačiau V. Lukšai tiksliai smūgiuoti nepavyko. Dar po minutės žalgirietis vėl atsidūrė akistatoje su varžovų vartininku, bet smūgis ir šį kartą buvo netikslus.

Geležinė „Stumbro“ uždanga „Sūduvai“ buvo per aukšta

Turbūt retas nesutiks, jog „Stumbras“ iškovojo bene skambiausią pergalę per visą dalyvavimo „SMScredit.lt A lygoje“ istoriją.
Kauniečiai trečią sykį iš eilės nepraleido įvarčio, o „Sūduva“ pralaimėjo antrą kartą paeiliui.

Dvikova prasidėjo marijampoliečių išpuoliais, nuo kurių svečiams pavyko apsiginti tik sėkmės ir puikaus epizodo gynyboje dėka. Pirmas progos pasižymėti neišnaudojo Karolis Laukžemis, iš dėkingos padėties nepataikęs į kamuolį po Admiro Kecapo perdavimo iš dešinio krašto. Netrukus po pakelto kampinio grėsmingai smūgiavo Vaidas Slavickas, priversdamas ant vartų linijos buvusį Francisco Floresą krūtine pamušti kamuolį vartininkui.

Dar po kelių minučių šeimininkai, pasinaudoję „Stumbro“ klaida šalia baudos aikštelės, turėjo dar vieną šansą – A. Kecapas stipriai smūgiavo šalia vartų.

Marijampoliečiai turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą, tačiau viena iš pirmų aštresnių oponentų atakų baigėsi netikėtu įvarčiu. 20-ą minutę Nerijus Mačiulis atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur Eduardo išvengė varžovo globos, susistabdė kamuolį galva ir smūgiu vienu lietimu nuginklavo vartininką.

Toks scenarijus šeimininkams buvo visiškai netikėtas: „Sūduva“ dažnai klydo šalia savo vartų, o kovingai žaidę svečiai vos tuo nepasinaudodavo. Kartą tik laiku prie kamuolio suskubęs Ivanas Kardumas neleido varžovui jo pasiųsti į tuščius vartus, kitame epizode – Eduardo smūgiavo tiesiai į vartininką.

Neapsikentęs treneris Aleksandras Veselinovičius jau pirmo kėlinio pabaigoje atliko pirmą keitimą, į aikštę vietoje K. Laukžemio mesdamas Paulių Janušauską. Puolėjui traumą patyrusio Tomo Radzinevičiaus tinkamai pakeisti nepavyko.

Antrame kėlinyje iniciatyva priklausė šeimininkams, tačiau marijampoliečiai neretai perlaikydavo kamuolį dar pradinėse atakų stadijose ir daug progų nesukūrė. Karolis Chvedukas ir Marius Činikas abu kartus smūgiavo galingai, bet tiek pirmu, tiek antru bandymu kamuoliai skriedavo greta vartų.

Teisėjas prie pagrindinio laiko pridėjo net septynias minutes – aistrų per jas taip pat netrūko. Vilius Armanavičius, būdamas techninėje zonoje, sugebėjo užsidirbti raudoną kortelę, tačiau šeimininkai, į puolimą iš gynybos perkėlę Miljaną Jablaną, kapituliavo.

„Stumbro“ gynybos viduryje su Rimvydu Sadausku žaidęs Klaidas Janonis su savo užduotimis susitvarkė puikiai ir padėjo komandai švęsti istorinę pergalę.

Turnyro lentelė:

1.Atlantas1290319:927
2.Trakai1182115:526
3.Žalgiris1281323:1125
4.Sūduva1262418:1620
5.Lietava1233612:1612
6.Stumbras1232714:2111
7.Kauno Žalgiris1214711:267
8.Utenis112097:156

Rezultatyviausias čempionato žaidėjas - 7 įvarčiai – Abdoulas Sylla (Klaipėdos „Atlantas“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)