Lemiamos dvikovos svarba milžiniška. Nugalėtojams atiteks ne tik įspūdinga taurė, bet ir kelialapis į UEFA Čempionų lygą. Į ją savo šalies čempionatuose nepateko nei Sevilijos, nei Liverpulio ekipos. Andalūzijos klubas Ispanijos pirmenybėse liko septintas, o Juergeno Kloppo auklėtiniai – aštunti. Taigi abu šio vakaro finalo dalyviai vietos frontuose net neiškovojo teisės žaisti Europos lygoje.

Ispanijos ir Anglijos čempionatų pabaigoje abi komandos žaidė silpnai,ypač „Sevilla“, kuri 1:3 nusileido Bilbao „Athletic“ ir 1:4 – vienam lygos autsaiderių „Granada“ klubui. Liverpulio futbolininkai abi pastarąsias dvikovas baigė vienodu rezultatu 1:1. Jie sužaidė taikiai su „West Bromwich Albion“ ir Londono „Chelsea“.

Ispanijos komanda antras pagal prestižą Europos klubų varžybas laimėjo ir pernai, ir užpernai. Iš viso „Sevilla“ šio turnyro, kuris anksčiau vadinosi UEFA taurė, čempione tapo keturis kartus – dar 2006-aisiais ir 2007-aisiais. „Liverpool“ šį trofėjų lamėjo tris sykius – pastarąjį kartą 2001-aisiais, kai finale 5:4 palaužė tada Ispanijos antroje lygoje rungtyniavusią „Alaves“ ekipą.

Sevilijos futbolininkai pernai lemiamame mūšyje 3:2 įveikė Dnepropetrovsko „Dnipro“, o užpernai baudinių serijoje 4:2 privertė pasiduoti Lisabonos „Benfica“ klubą. „Sevilla“ ir „Liverpool“ antrojo pagal rangą Europos turnyro finaluose nepralaimėjo nė karto.

„Sevilla“ yra daugiausia kartų šias varžybas laimėjusi ekipa. Po tris sykius triumfavo ne tik „Liverpool“, bet ir dvi Italijos komandos – Turino „Juventus“ bei Milano „Inter“.

„Sevilla“ ir „Liverpool“ tarpusavyje kausis pirmą kartą.