Bet ši tema neišsenkanti, nes baimės sukelta daug ir ne tik lietuviams, įtampą jaučia ir kitų tautų atvykusieji į Norvegiją. Tiesa, daug gyvenančių Norvegijoje teigia, kad žmonės patys kalti, nes vaikų niekas neatiminėja dėl menkniekių, bet taip jie šneka tol, kol pačių artimoje aplinkoje neįsisuka „Barnevernet“ šmėkla. Lieka tik prisitaikyti arba išvykti.

Prisitaikyti buvo priverstas ir šios istorijos herojus, trijų vaikų tėvas, emigrantas iš Malaizijos. Geras žmogus, labai mylintis savo šeimą ir sunkiai dirbantis, kad vaikai būtų laimingi. „Barnevernet“ dėmesį jo šeima patraukė dėl sūnaus, kuris turi klausos sutrikimą ir dėl to buvo labiau užsidaręs savyje, mažiau bendraujantis. Akivaizdu, kad tokiam vaikui yra sunkiau prisitaikyti prie bendraamžių, taip pat sunkiau ir tėvams tokį vaiką prižiūrėti, bet vaikas buvo mylimas ir tėvai stengėsi suteikti viską, ko jam reikia.

Bet vienam iš „Barnevernet“ darbuotojų tėvų suteikiamo rūpesčio vaikui pasirodė per mažai, todėl jis pradėjo ieškoti įvairiausių priekabių, prasidėjo reguliarūs tikrinimai, pokalbiai ir galiausiai „Barnevernet“ tarnautojas pradėjo įrodinėti, kad tėvai prastai auklėja savo kitus du mažamečius vaikus... Abu tėvai patyrė didžiulį stresą ir baimę, kad gali netekti vaikų, todėl nusprendė kuo greičiau savo vaikus išskraidinti į Malaiziją, kartu išskrido ir vaikų mama, o tėvas liko Norvegijoje. Vaikai buvo saugūs, bet 10 metų jų kurtas bendras gyvenimas nuėjo perniek.

Viskas būtų taip ir pasibaigę, jeigu ne vieną vakarą vaikštinėdamas po prekybos centrą nusiminęs tėvas nebūtų pamatęs to paties „Barnevernet“ darbuotojo, kurio iniciatyva buvo taip kabinėjamasi prie jo šeimos. Širdgėlą jaučiančiam tėvui sukilo visos emocijos ir jis nubėgęs prie savo šeimos skriaudiko, tiesiog smogė jam į veidą ir sušuko, kad čia už tai, kad sugriovė jo šeimą. Žinoma, po to jis iškart pabėgo, o „Barnevernet“ darbuotojas kruvinas liko gulėti ant grindų.

Po kelių dienų malaizijietį suėmė policija ir nusivežė į nuovadą kalbėtis su nukentėjusiuoju. Malaizijietis jam vėl pasakė tą patį, ką ir parduotuvėje, tik šį kartą be smūgių ir su šalia sėdinčiu advokatu, kuris padės jam įrodyti savo tiesą teisiniais būdais.

Kumščiais Norvegijoje problemų neišspręsi, bet šiuo atveju, žmogui nors „dūšiai“ palengvėjo.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!