Apdaužyti automobiliai - dažnas atvejis

„Įlipau į automobilį ir visai nepastabėjęs aikštelėje barkštelėjau į bortelį, esantį šalimais. Aišku, automobilis stipriai neapsigadino, bet su daužta skarda nevažinėsi. Teko palyginti dureles ir padažyti. Kreipiausi į profesionalų servisą ir sumokėjau 300 eurų", - kalbėjo į bėdą patekęs vairuotojas Jonas.

Kad tokių vairuotojų ne tiek jau ir mažai, patvirtina ir profesionalaus autoserviso meistras Mindaugas. Jis teigė, kad dažniausiai klaidingai manevruojant automobilis stipriai nėra apgadinamas, tačiau, nepaisant to, vėliau prie jo tenka prisiliesti meistrui.

„Kalbant apie vyrus ir moteris, tai dažniau į tokias situacijas patenka moterys. Galbūt jos ne taip gerai viską apskaičiuoja. Tačiau reikia atminti, kad vyrai taip pat neišimtis. Tokios bėdos nėra sudėtingos ir ganėtinai greitai pataisoma servise. Tik svarbu parinkti geras medžiagas, kad vėliau nereiktų visko perdaryti. Taip gali nutikti, jei pasinaudojama garažiukų paslaugomis. Profesionaliame servise tokia paslauga kainuoja apie kelis šimtus eurų, jei nėra rimtesnių problemų", - dėstė vyras.

Vairuotojai daro klaidų

Net 80 proc. policijos iškvietimų yra į automobilių stovėjimo aikšteles ir kiemus. Priežastis – vairuotojų manevravimo klaidos. Sukiodamiesi vairuotojai apgadina šalia stovinčias transporto priemones. Tad kaip nuo neapdairiųjų apsaugoti savo automobilį? Saugaus eismo specialistų patarimas labai paprastas. Prisiminkite dešinės rankos taisyklę. Tuomet problemų kils žymiai mažiau.

Atvažiuoja neapdairus vairuotojas į aikštelę prie prekybos centro ir apgadina šalia stovintį automobilį. Tokios situacijos – kasdienybė. Kyla klausimas, kodėl vairavimo egzaminą išlaikę ir net daugybę metų vairuojantys žmonės taip dažnai nesugeba manevruoti tarp kitų automobilių.

Specialistai sako, kad nors apgadinimai neretai būna menki, tačiau dėl netinkamo manevravimo stovėjimo vietose nukenčia daugybė automobilių.

„Per dieną užregistruojame apie 40 tokių atvejų, kai automobiliai nukenčia smulkiuose eismo įvykiuose, vairuotojams manevruojant kiemuose ar prekybos centrų aikštelėse. Tai sudaro apie 20 proc. visų mūsų registruojamų avarijų.

Šių metų pirmąjį ketvirtį stebime tokių eismo įvykių skaičiaus augimą – 14 proc. daugiau nei praėjusiais metais per tokį patį laikotarpį“, – sakė Viktorija Katilienė, „Lietuvos draudimo“ Žalų valdymo skyriaus vadovė.

Tinkamai atlikti manevrus vairuotojams sunkiausiai sekasi ankštuose daugiabučių kiemuose ir aikštelėse prie prekybos centrų. Tai nesunkiai paaiškinama. Dažnai šiose vietose automobiliai paliekami netvarkingai, ten jų visada daug. Tačiau net ir sausakimšoje aikštelėje turėtume stengtis išvengti susidūrimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)