Gegužės 13-ąją, į projekto renginį moterys buvo kviečiamos Ramygaloje, o antradienį, gegužės 17 dieną, renginys vyks Mažeikiuose. Į visose bendruomenėse vykstančius #RaskLaikoSau renginius moterys kviečiamos su vaikais, kuriuos pakaitų metu užima savanoriai. Tuo metu, kai moterys kalbėsis joms rūpimomis temomis, mažieji galės smagiai pažaisti.

Pasak LSDP Moterų sąjungos Mažeikių moterų klubo pirmininkės Audronės Vaitiekienės, Mažeikių moterims netrūksta kultūrinių renginių – vyksta koncertai, atidaromos parodos bibliotekoje, muziejuje, moterys kviečiamos į kultūros renginius atnaujintose rajono dvarų salėse. Moterys taip pat dalyvauja etnines tradicijas puoselėjančiose šventėse.

Vis dėlto rajone, anot A. Vaitiekienės, trūksta renginių, kuriuose moterys galėtų atvirai pasikalbėti apie savo vidinius poreikius, stinga ir atvirų paskaitų, kurios padėtų išsiaiškinti, kaip geriau realizuoti save, išreikšti savo talentus. Negirdėti ir apie tokius Mažeikių moterims skirtus renginius, kurių metų jų vaikams būtų siūloma atskira programa.

„Projekto „Rask laiko sau“ renginys Mažeikiuose, manau, bus išskirtinis. Jis padės moteriai pažinti save. Pažinusi save moteris netgi ir dirbdama sunkų, įtemptą darbą, galės išlikti savimi, džiaugtis gyvenimu, atskleisti savo gerąsias savybes, pasimokyti būti įvairiapusiškai graži. Ypač puiku tai, kad eidamos į šį renginį moterys galės atsivesti ir savo vaikus, kuriems nereikės nuobodžiauti ir kurie netrukdys klausytis paskaitos. Manau, kad šis renginys galėtų būti gera pradžia, kuri paskatintų ir kitus moterų sambūrius pasirūpinti moterimis, kurios suka galvą, kas per renginį galėtų prižiūrėti jų vaikus“, – sakė A. Vaitiekienė.

Pasak A. Vaitiekienės, labai svarbu ir tai, kad moterys gali susiburti bei pabendrauti tarpusavyje. Tai joms padeda geriau vertinti save bei viena kitą, pasitikėti savo ir kitų moterų jėgomis nuveikti daug svarbių dalykų. Tokią galimybę moterims siūlo ir LSDP Mažeikių moterų klubas, į kurį kviečiamos ne tik socialdemokratės. Klube organizuojamos rankdarbių parodėlės, dalijamasi patirtimi, kalbamasi apie bendras moterų problemas. Neseniai Mažeikių socialdemokratės surengė akciją – protestuodamos prieš moterų patiriamą smurtą, žygiavo 16 kilometrų aplink Mažeikius.

„Palyginus su vilnietėmis, galbūt esame dar ne tokios drąsios, tačiau stengiamės. Moterims reikia palaikyti viena kitą, nors dar nesame įpratusios tai daryti. Kartais reikėtų pasimokyti šito iš vyrų, kurie drąsiai stoja vienas už kitą. O juk turime tiek išsilavinusių, protingų, darbščių, visuomeniškai aktyvių, visus suspėjančių moterų“, – kalbėjo mažeikiškė.

Renginių programa

#RaskLaikoSau renginiai vyks:
Ramygaloje – gegužės 13 d.
Mažeikiuose – gegužės 17 d.
Anykščiuose – gegužės 27 d.
Tauragėje – gegužės 27–28 d. ir birželio 10–11 d.
Telšiuose – birželio 10 d.

Politinė reklama bus apmokėta iš LSDP rinkiminės sąskaitos

Užs. Nr. 2016-DJ-04/1