Kevinas Magnussenas pripažintas kaltas dėl incidento su savo komandos kolega iš „Renault“ komandos Jolyonu Palmeriu.

Teisėjai pažymėjo, kad tuo momentu, kai įvyko incidentas, K. Magnussenas važiavo su naujomis minkštosiomis padangomis ir turėjo greičio bei sukibimo su trasa pranašumą prieš J. Palmerį, ant kurio automobilio buvo smarkiai nusidėvėjusios kietosios padangos.

Tačiau 13 posūkyje Kevino pasirinkta trajektorija neleido pilotams tikėtis to, kad jie gali šį posūkį įveikti be tarpusavio kontakto – dėl to J. Palmeriui teko išvažiuoti iš trasos ribų.

Teisėjų išvada griežta: K. Magnussenui prie bendro rezultato pridėta 10 sekundžių bauda, todėl danas galutinėje etapo klasifikacijoje nukrito iš 14 pozicijos į 15-ą ir į priekį praleido Felipę Nasrą. Be to, Kevinas dar gavo 2 baudos balus – tai pirmoji jo bauda per pastaruosius metus.

Taip pat priimtas sprendimas dėl Carloso Sainzo: ispanas išvažiavo iš techninio aptarnavimo juostos tuomet, kai degė raudonas šviesoforo signalas. Šiuo atveju teisėjai apsiribojo tik įspėjimu, kadangi Carlosas iš karto sustabdė mašiną po to ir neįgavo jokio pranašumo.

Tai – pirmasis C. Sainzo įspėjimas šį sezoną, Tuo atveju, jei jis gaus tris įspėjimus, jam bus skirta 10 pozicijų starto bauda.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.