Ingredientai

Dažnai receptuose pasirinkdami sveikesnes alternatyvas gauname kiek kitokį skonį ar tekstūrą. Tačiau nepasiduokite pagundai grįžti prie senų įpročių, nes skonio receptoriai netrukus įpras prie pokyčių, o nauda bus akivaizdi – rezultatų ilgai laukti nereikės!

Gaminimo eiga

Tiesiog keli nežymūs patobulinimai leis mėgautis kur kas sveikesniais kepiniais. Štai keturi patarimai, kaip tai padaryti:

Pirma, vietoj sviesto naudokite neprisotintus riebalus. Tai ne tik sumažins sočiųjų riebalų kiekį jūsų kepiniuose, bet ir suteiks jiems lengvesnę tekstūrą. Kai įsitikinsite, kad jūsų naudojami riebalai tinka kepimui, galėsite jais pakeisti sviestą daugumoje receptų.

Vietoj baltų miltų verčiau rinkitės pilno grūdo variantą. Nors dėl to tekstūra bus šiek tiek tirštesnė, nauda sveikatai bus kur kas didesnė. Pilno grūdo miltai turi daugiau skaidulų, todėl kepinys atrodys sotesnis. Taip pat tokie miltai pasižymi geresniu, šiek tiek riešutus primenančiu skoniu.

Manote, kad vaisiams ir daržovėms pyrage ne vieta? Pagalvokite dar kartą. Vaisiai ir daržovės suteiks jūsų kepiniui saldumo ir skaidulų. Be to, vaisiai padeda išsaugoti drėgnumą. Saldžios daržovės, tokios kaip morkos ir burokėliai, ar vaisiai, tokie kaip obuoliai ir uogos, leis sumažinti dedamo cukraus kiekį. Išmėginkite sveikos bananų duonos receptą ir įsitikinsite šio patarimo teisingumu.

Norėdami užbaigti savo pyragą, netepkite jo sviestiniu glajumi. Verčiau jį pakeiskite cukraus glajumi. Galutiniu potėpiu gali tapti ir apibarstymas cukraus pudra. Tokiu atveju profesionaliau dekoruoti padės iš kepimo popieriaus iškirptas trafaretas. Žinojimas, kad prie arbatos galėsite pasimėgauti sveikesne kepinio versija atstos bet kokį glajų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai