Ingredientai

Miltai 450 g
Cukrus 100 g
Jogurtas 1 šaukštas
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Vyšnių uogienė 1.5 puodelio
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Įtarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite (turi pasidaryti sviestiniai trupiniai).

Suberkite cukrų, išmaišykite.

Įmuškite kiaušinį, sudėkite kiaušinių trynius, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Gerai išminkykite.

Tešlą padalinkite į dvi dalis santykiu 1 su 2. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite sviestu išteptą kepimo skardą.

Vyšnių uogienę pilkite ant pagrindo, išlyginkite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir užtarkuokite per burokinę tarką ant uogienės.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai