„Street food“ (liet. maisto gatvėje) idėjai neabejingus vilniečius penktadienį, gegužės 13-ąją pasirengę pamaitinti net 23 restoranai, kavinės bei nepriklausomi šefai, rašoma organizatorių išplatintame pranešime spaudai.

Atidarymo renginiu „Facebook“ socialiniame tinkle susidomėjo per 6 tūkstančius vilniečių.

„Open Kitchen“ projektas įkvėptas panašių iniciatyvų, gyvuojančių daugelyje pasaulio didmiesčių – Barselonoje, Liublianoje, Niujorke ir kitur. Šios idėjos esmė – vieną dieną sutartoje miesto vietoje susitinkantys kepėjai, virėjai, restoranų ir kavinių atstovai ar maisto vagonėliai, viliojantys praeivius savo skanėstais.

Tymo turguje, organizatorių teigimu, visą vasarą bus galima rasti pačių įvairiausių virtuvių patiekalų – nuo tradicinių desertų iki tikros itališkos picos, gurmaniškų mėsainių, žaliavalgiškų šedevrų, sveikų sumuštinių, ledų ir t.t.

Gegužės 13-ąją Tymo turgelio prekybvietes užpildys „LocalT“, „Jurgis ir Drakonas“, „Vijokliai“, „Alkanas Briedis“, „Borsch“, „Gyvas Baras“, „Boom! Burgers“, „VaThaiTaU“, „PastaPasta“, „Karvė ir Viščiukas“, „Yucatan“, „Krido Bistro“, „TJ Juice Bar“, „Aula“ ir net aštuoni maisto vagonėliai – „Juokiasi Puodas“, „Black Mamba“, „City Chef“, „Poffertjes“, „Pizza Verde“, „Donut Hub“, „Peligroso“, „Sweet Morello“.

Čia pat įrengtame bare gėrimus pilstys „Raudonų plytų“ alaus dirbtuvės. Pietauti ar vakarieniauti bus galima patogiai ir niekur neskubant – Tymo turguje bus įrengti stalai, suolai ir skėčiai.

Gardus maistas dar malonesnis, kai jį lydi muzika, sportas ir įvairios pramogos. Sezono startą „Open Kitchen“ vinilines plokšteles suks didžėjai Souldatov ir Deneez, o vakarą vainikuos grupės „Baltasis Kiras“ gyvo garso koncertas.

Šį sezoną „Open Kitchen“ veiks iki pat vidurnakčio, o pirmųjų svečių lauks nuo 11:30 val.

Pirmą kartą tokie renginiai Vilniuje pradėtio organizuoti dar 2014 metais. Kaip DELFI rašė anksčiau, praėjusiais metais prie šios iniciatyvios buvo prisijungę net 40 įvairių maitinimo įstaigų, kurie šiems renginiams netgi sudarydavo specialų meniu. Kiekvieną penktadienį į Tymo turgų iki šiol susiburdavo apie 20 skirtingų restoranų atstovų ir virtuvės šefų.

Kaip praėjusiais metais DELFi teigė vienas iš organizatorių Darius Kupliauskas, vidutiniškai už pietus „Open Kitchen“ renginyje galima sumokėti apie 5 eurus, tačiau kainos labai įvairios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)