Ingredientai

Tam, kad grilis nevirstų vasaros rutina, siūlome išbandyti tris padažus, atnaujinančius laiko patikrintus dalykus.

Gaminimo eiga

1. Pomidorinė klasika

Ko gero, populiariausia padažų grupė – iš pomidorų. Tai salstelėjęs, švelniai rūgštus pagardas, tinkantis, praktiškai, prie visų maisto produktų ir gaminimo būdų. O kadangi lietuvių mitybos įpročiai neatsiejami nuo pomidorų, prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen pataria, kaip pomidorų padažą originaliai patobulinti:

„Pomidorų pastos mylėtojams siūlau pasiruošti barbekiu padažą su alumi. Šio padažo gamyba paprasta, tačiau reikalaujanti šiek tiek kantrybės, todėl rekomenduoju pasiruošti iš vakaro. Nedidėlės skardinės alaus ir pusės litro pomidorų padažo mišinį papildykite 200 gramų rudojo cukraus, 2 dideliais šaukštais aštrių garstyčių, šlakeliu acto bei Jūsų mėgstamais prieskoniais. Sumaišytus ingredientus virkite ant silpnos ugnies nuo 2 iki 6 valandų“.

2. Gurmaniškas bistro

Lietuvoje su kiekvienais metais formuojasi vis įvairesnė sūrių mėgėjų kultūra. Ožkos pieno, kietieji ar pelėsiniai sūriai populiarėja ne tik kaip užkandžiai, bet ir kaip ingredientai gurmaniškiems patiekalams. A. Rasmussen dalinasi, kaip paruošti padažą jautienos kepsniui su intensyvaus skonio mėlynojo pelėsio sūriu:

„Susmulkinkite svogūną ir paskrudinkite karštame svieste. Tuomet į keptuvę taip pat įpilkite grietinėlės, kelis šlakelius Vorčesterio padažo bei šviežiai maltų pipirų. Sudėję ingredientus, leiskite padažui užvirti ir tik tada įdėkite mėlynojo sūrio. Pastarajam išsilydžius, subtilaus skonio baltąjį padažą jau galima patiekti kartu su ant žarijų keptais didkepsniais“.

3. Uogų barbekiu

Artėjant vasarai, vis populiaresniu ingredientu tampa uogos ir vaisiai. Vis dėlto ne visi susimąsto, jog uogos puikiai tinka ne tik desertų, bet ir mėsos patiekalų gardinimui. Vasarišką bei netradicinį skonį kepsniams suteiks saldžios avietės. Susidomėjusiems avietiniu padažu, A. Rasmussen siūlo vasarišką receptą:

„Pagrindą sudaro pomidorų padažas, trintos avietės ir pora šaukštų medaus. Padažą papildykite pora šaukštų garstyčių, tiek pat rudojo cukraus bei šlakeliu raudonojo vyno acto. Mėgstantiems aštriau, siūlau nepabijoti įmaišyti ir smulkintų čili pipirų bei česnako miltelių. Visus norimus ingredientus sudėkite į puodą ir leiskite mišiniui užvirti. Šiek tiek pavirę, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite apie 45 min“.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai