„Partijoje buvome nusprendę, kad Europos Parlamento nario mandato atsisakysiu, kai bus patvirtintas galutinis partijos kandidatų į Seimą sąrašas. Tačiau vakarykščių įvykių kontekste apsisprendžiau sugrįžti į Lietuvą nieko nelaukiant ir dėti visas pastangas, kad pasitikėjimas naujos kartos politika ir politikais būtų atstatytas“, – DELFI atsiųstame komentare sako G. Landsbergis.

DELFI primena, kad europarlamentaras ir konservatorių lyderis Seimo rinkimuose savo kandidatūrą kels Kauno Centro-Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje, taip pat bus partijos rinkimų sąrašo lyderiu.

„Šiandien pradedam procedūrą, kreipiausi į Europos Parlamento generalinį sekretorių raštu, prašydamas pradėti nutraukimo procedūrą“, - BNS penktadienį sakė G.Landsbergis.

Pasak jo, priimti sprendimą paskatino nusivylimo nuotaikos, susijusios su ketvirtadienio pranešimu, kad Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs kyšį.

G. Landsbergio vietą turėtų užimti Laima Liucija Andrikienė.

G. Landsbergis taip pat ketina dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose ir savo kandidatūrą kelti Kauno Centro-Žaliakalnio vienmandatėje apygardoje. G. Landsbergis yra partijos rinkimų sąrašo lyderis.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 m. balandžio. Į EP jis buvo išrinktas 2014 m.

Iki šiol jis nebuvo atsisakęs EP nario mandato ir už tai sulaukė kai kurių partiečių kritikos.