Dzūkijos sodyboje svečiai iš Dzūkijos nacionalinio parko pins pintines iš balanų. Čia lankytojai bus kviečiami susipažinti su senaisiais vaikų žaislais, išbandyti savo jėgas lietuvių liaudies žaidime ripkoje.

Aukštaitijos kaime bus malami grūdai, kūrenama dūminė krosnis, kepama gardi kiaušinienė, verpiama, audžiamos juostos, verdama muziejuje rinktų žolelių arbata. Visų laukia smagi pramoga – pasivažinėjimas su muziejaus arkliais žemaitukais.

Suvalkijoje, Paluobių sodyboje, lankytojai galės dalyvauti viktorinoje „Pažink medžius“, kurioje reikės parodyti savo išmanymą apie muziejuje augančių medžių lapus. Obelinės sodyboje muziejininkės gamins šarmą, kuriuo skalbs, rodys, kaip buvo lyginama žarijomis kaitinamu lygintuvu, kaip buvo augalais dažomi vilnoniai siūlai, bus galima sužinoti apie senovinės žemės ūkio technikos veikimo principus. Netoli Obelinės sodybos su plūgu bus ariama žemė, bus galima apžiūrėti technikos įmonės „Konekesko“ modernų ir galingą traktorių ir palyginti, kaip keitėsi technika nuo arklio traukiamo plūgo iki šių dienų.

Žemaitijoje bitininkas pasakos apie pavasarinius darbus, o tautodailininkas Saulius Tamulis Pakelės karčemoje rodys savo amatą – Užgavėnių kaukių drožybą. Meistrai senoviniu būdu tvers tvoras iš karčių ir žiogrių, riš šluotas. Darbėnų sodyboje bus galima pramogauti – žaisti liaudiškus kaimo žaidimus, žiūrėti Kauno Kazio Binkio teatro vaikų grupės spektaklį „Kaip voras musėms batus siuvo“. Dirgalio sodyboje bus kerpamos avys, čia pat bus galima ne tik pasigrožėti muziejaus gyvūnais, bet ir pajodinėti žemaitukais.

Prie kepurinio malūno Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2-oji rinktinė ir kariai iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų ir generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalionų pakvies lankytojus dalyvauti kariniame žaidime „Tapk kariu vienai valandai!“.

Užsukę į muziejaus miestelį galės stebėti, kaip verdami natūralūs dažai, apdirbamas gintaras, kaip vyksta šiuolaikinio ir senojo obliaus „lenktynės“, tekinamas medis. Dirbs puodžiai, pynėja ir audėja, o amatininkė iš Vilniaus gamins odinius batus. Apsilankiusieji geležies krautuvėje sužinos, kokie anksčiau buvo naudojami geležiniai įrankiai ir ūkyje naudojami daiktai.

Miestelyje šurmuliuos viktorina, skirta muziejaus įkūrimo 50-mečiui paminėti, ugniagesių stoginėje bus pristatoma Kauno apskrities viešosios bibliotekos paroda „Įsikūrę prie Nemuno“.