1. Kaip lengvai nulupti pomidorą

Pomidorų odelėje – daug vitaminų, tačiau padažams ir sriuboms odelės netinka. Taigi kaip lengvai nulupti pomidorą? Įpjaukite kryželį pomidoro viršuje, paskui pusei minutės įmerkite pomidorą į verdantį vandenį. Tada ištraukite jį su šaukštu ir įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Dabar odelė nusilups lengvai. Tai ypač patogu, kai reikia daug nuluptų pomidorų.

2. Kaip lengvai supjaustyti vyšninius pomidorus

Supjausčius pomidorus atsiveri naujų skonių, tekstūros, bet supjaustyti mažus pomidorus – ilgas darbas. Padėkite saują vyšninių pomidorų ant plastmasinio dangtelio arba plokščios lėkštės, švelniai prispauskite iš viršaus kitu dangteliu ar lėkšte, o tada aštriu peiliu perpjaukite pomidorus. Greičiau ir paprasčiau.

3. Nesudėtingiausias veido šveitiklis

Norisi atgaivinti odą? Perpjaukite pomidorą, ant puselių užberkite cukraus ir švelniai patrinkite veidą. Cukrus pašalins negyvas odos ląsteles, pomidorų rūgštis švelniai sutrauks.

4. Išblizginkite varinius puodus

Turite senų kečupo indelių? Juo puikiai išblizginsite varinius indus. Patrinkite kečupu ir kempinėle dėmes, įsisenėjusius patamsėjimus.

5. Naikina nemalonius kvapus

Nemalonų kvapą sugers pomidorų sultys – pomidorų rūgštis kartu su jų natūraliu kvapu nuslopins nemalonų kvapą. Bent jau ne pačius nemaloniausius kvapus.

6. Net ir žiemą galite valgyti šviežiai sunokusius pomidorus

Vasarą nuskinkite žalių pomidorų, sudėkite į kartoninę dėžę sluoksniais kiekvieną sluoksnį perdenkite keturgubai sulankstytu laikraščiu. Taip sudėti pomidorai lėtai noks.

7. Siūlių siuvimo praktika

Kai kurie medicinos studentai įsigudrina siūti įvairus vaisius ir daržoves prieš siūdami tikrus pacientus. Populiarūs bananai ir apelsinai. Bet tik pagalvokite – pomidorai su plona odele yra nelengva užduotis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)