Ingredientai

Jau visai netrukus mėgstantys šį bei tą užsiauginti patys suskubs sėti daržoves. Vienas iš dažniausių pasirinkimų tikriausiai bus ridikėliai, nes šie šakniavaisiai žinomi, kaip greitai augančios ir nelepios daržovės. Ne tik daržo entuziastams, bet ir visiems, neabejingiems lietuviškam daržovių derliui, turime tris patarimus, kaip paruošti didelį kiekį ridikėlių originaliau.

Gaminimo eiga

Karšti ridikėliai – būna ir taip

Visi mėgstame gaminti karštus garnyrus orkaitėje. Skrudiname taip mėgstamas bulvytes, morkas, šparagus – nepatikėsite, bet atėjo eilė ir ridikėliams. Apdorojimas šiluma padeda atskleisti kitą šakniavaisių pusę ir atrasti naujų skonių. Susidomėjusiems šiuo neįprastu kulinariniu sprendimu prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė A. Rasmussen pataria:

„Siūlau ant įkaitintos skardos pažerti alyvuogių aliejuje ir jūsų pamėgtuose prieskoniuose išvoliotus ridikėlius. Viską kepkite 220 laipsnių karščio orkaitėje apie 15-17min. Kepimo pabaigoje juos dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Taip paruoštais ridikėliais galime ne tik papildyti karštus patiekalus, bet ir patiekti su užkandžiais“.

Rožinis pagardas

Graži šilta diena yra puiki proga draugų kompanijai susirinkti gamtoje. A. Rasmussen tokioms išvykoms siūlo prigriebti šiaudeliais pjaustytų daržovių (morkų, salierų, agurkų, cukinijų) ir jų užkąsti su šviežiu ridikėlių pagardu:

„Ridikėliai žinomi kaip traškus šakniavaisis, todėl, norėdami paruošti tolygios masės kremą, pirmiausia, suketvirčiuokite juos ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 25 min (kol suminkštės). Keptus ridikėlius sutrinkite ir sumaišykite su paprastu tepamu varškės sūriu ir natūraliu jogurtu. Į padažą dar įberkite smulkintų šviežių petražolių, bazilikų ir česnako laiškų bei žiupsnelį maltų pipirų ir druskos. Padažas tinka ir žaliosioms salotoms gardinti“ – pataria kulinarijos žinovė.

Saldžiarūgštė patirtis

Liežuvį „kandantis“ ridikėlis gali tapti ir saldžiarūgščiu priedu jūsų patiekalams, jei jam pritaikysite marinavimo žinias. Dar nenutuokiantiems, kaip tai padaryti, kulinarijos ekspertė siūlo lengvą receptą:

„Ridikėlius supjaustykite griežinėliais ir suberkite į stiklinę užsukamą tarą. Ant karštos ugnies sumaišykite pusę puodelio virinto vandens, tiek pat baltojo vyno acto, valgomąjį šaukštą medaus ir šaukštelį druskos. Marinatui dar nespėjus užvirti, supilkite jį ant supjaustytų šakniavaisių ir dar papildykite smulkintu česnaku, pipirų žirneliais ir keliais gvazdikėliais. Nepamirškite indą iškart užsukti“.

A.Rassmusen siūlo pamarinuotus ridikėlius tiekti jau kitą dieną, o laikant ilgiau šaldytuve, rekomenduoja juos suvalgyti ne vėliau nei per 10 dienų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai