Tačiau tai ne visos svarbiausios ralio naujovės, rašoma organizatorių pranešime. Kaip patikino jo kuratorius, ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius, pirmą kartų tokių ralių istorijoje kolegos į varžybas leisis be kelio knygos – pravažiavimas tarp laiko kontrolės punktų bus neribojamas.

Kaip nepasiklysti, juolab trijų respublikų keliais besidriekiančiose „Press rally 2016“ trasose?

„Laiko kontrolės punktų ir orientacinių užduočių vietos visiems ralio dalyviams bus nurodomos žemėlapiais ir GPS koordinatėmis (pvz. 55.670596; 24.349217 ir 55˚40’14.26"N; 24˚20’37.18"E)“, – sako varžybų komisaras Donatas Liesis.

Ralyje ne tik galima, bet ir rekomenduojama, naudotis navigacine įranga. Lenktynių organizatorius rekomenduoja nemokamą aplikaciją išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams „maps.me“, kurią galite rasti „Google Play“ – „Android OS“ įrenginiams ir „App store“ – „iOS“ įrenginiams.

„Maps.me“ nenaudoja internetinio ryšio vietovės paieškai ar kelio navigacijai, todėl dalyviams reikėtų atsisiųsti Lietuvos, Latvijos ir Estijos žemėlapius.

Orientacinėms užduotims atlikti „Press ralio 2016“ dalyviai privalės turėti ir fotografuojantį įrenginį – telefoną, planšetinį kompiuterį ar foto aparatą.

Nuotraukos bus patalpintos į organizatoriaus paskyrą feisbuke bei varžysis „Gražiausios nuotraukos konkurse“, kurio nugalėtojų laukia specialūs prizai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją